EPA/Andy Rain
Boris Beker sa partnerkom Lilijan de Karvaljo (Foto: Arhiva)

Legendarni nemački teniser Boris Beker pušten je iz zatvora u Engleskoj kako bi bio deportovan u Nemačku. On je iza rešetaka u Engleskoj završio zbog utaje poreza.

Naime, kako prenosi “Dejli mejl”, bivši teniser, koji je u karijeri osvojio šest grend slem trofeja, napustiće Englesku i biće deportovan u rodnu Nemačku.

Do deportovanja dolazi u trenutku kada je pušten i deo dokumentarnog fima koji je snimio pre izricanja presude i dvoipogodišnje kazne zbog utaje 2,5 miliona funti i skrivanja imovine vredne više stotina hiljada funti nakon što je proglasio bankrot.

Beker je proglasio bankrot 2017. godine zbog neplaćenog zajma od preko tri miliona funti za svoje imanje na Majorci.

Očekivalo se da će 55-godišnji Nemac, koji živi u Ujedinjenom Kraljevstvu od 2012. godine, odslužiti polovinu svoje kazne iza rešetaka, ali pušten je u četvrtak ujutro i trebalo bi da bude deportovan iz Ujedinjenog Kraljevstva.

Smatra se da je u maju prebačen u zatvor nižeg stepena sigurnosti za strane kriminalce koji čekaju deportaciju – zatvor Hanterkomb kategorije C u Oksforšajeru – nakon što je prethodno navodno držan u zatvoru Vondsvort kategorije B u jugozapadnom Londonu.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here