EPA/ALEXANDROS BELTES
Bugarski premijer Bojko Borisov

Realizacija projekta “Južni tok” prekinuta je zbog korupcije, izjavio je premijer Bugarske Bojko Borisov.

– Prvi put smo odbranili interese Bugarske pred našim evroatlantskim partnerima i partnerima iz Brisela. Radimo punom parom, oslobodili smo se korupcijskih šema i mehanizama, zbog kojih je prekinuta izgradnja gasovoda “Južni tok”. Izgradnja je prekinuta zbog korupcije, ni zbog čega drugog. Inače bismo i njega sačuvali – rekao je Borisov na sednici vlade.

Bugarski premijer je više puta izrazio žaljenje zbog neuspeha realizacije “Južnog toka”. Kad je Bugarska u septembru zaključila sporazum o izgradnji “Turskog toka”, Borisov je izjavio da je odustajanje od izgradnje “Južnog toka” povezano sa pritiskom iz SAD i Zapadne Evrope.

Borisov je ranije saopštio da je zajedno sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom i ruskim premijerom Dmitrijem Medvedevom preduzeo ogromne napore kako bi omogućili realizaciju “Turskog toka”, prenosi Sputnjik.

1 COMMENT

  1. Kako to pritisak iz SAD i Zapadne Evrope? Ja mislio da se tamo radi o demokratiji i da svako ima slobodu odlucivanja. Nemo bre da Te cuju gazde. I u Nemackoj svakodnevno pricaju kako su slobodni, ali gazde odredjuju od koga Nemci moraju kupiti gas – cenu odredjuju, naravno, gazde. Ranije su Nemci imali bar neku slobodu odlucivanja u ekonomiji. Ranije!

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here