Bosiljčić: Tesla je primer da treba živeti skromno

0

Vesti
Biografija Nikole Tesle pokreće njego stvaralački život: Ivan Bosiljčić
 

– Veoma sam uzbuđena što sam na mestu na kojem je živeo Tesla. Ivan i ja smo počastvovani što smo pozvani kao specijalni gosti, a posebno nas raduje to što ranije nismo imali priliku da boravimo u Njujorku – kaže Jelena.

Njen suprug otkriva da što se više upoznaje sa životom Nikole Tesle sve više postaje asketa i nastoji da bude umeren u svemu što radi. A Jelena, kao njegova idealna polovina, prati ga na tom putu.

Glumac se trudi da sazna što više o naučniku koji je osvetlio svet.

– Biografija Nikole Tesle pokreće moj stvaralački život. U vreme globalizacije borim se da održim i razvijam jedinstvenost svog umetničkog bića. U tom naumu mi je primer Teslinog života i te kakva uteha. Uviđam da je bez kompleksa i bez kompromisa drugačiji, netipičan, asketski život dobar uzor u borbi protiv uniformisanosti. U trenutku kada je cela planeta bujala od telesnih apetita, Tesla se odlučio za uzdržavanje zarad razvijanja duha i uma, što za savremenog čoveka zvuči sumanuto i neizvodljivo. Međutim, odgovorno tvrdim da su najplodniji dramski umetnici najumereniji ljudi, čvrsto ukorenjeni u religiji i tradiciji. Isto važi i za većinu sportista koje poznajem – ispričao je Ivan.

Glumac je objasnio i da je Nikola Tesla bio u pravu kada je umetnicima preporučivao brak, dok je naučnicima savetovao da ostanu posvećeni svojim izumima.

Inače, bračni par je prisustvovao i otkrivanju biste Nikole Tesle u holu hotela „Njujorker“. Njih dvoje su imali dovoljno vremena i za upoznavanje metropole, što im je malo kvarila kiša.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here