M. Karović
Miodrag Linta

Predsednik Saveza Srba iz regiona Miodrag Linta ocenio je da zapadni centri moći i bošnjački lideri stalno negiraju stradanje Srba u srednjem Podrinju i smatra da je glavni razlog taj da se opravdaju lažne teze da su Srbi agresori i zločinci, a Bošnjaci žrtve i oslobodioci i da se u Srebrenici desio genocid nad Bošnjacima.

– Anticivilizacijska je činjenica da predstavnici zapadnih centara moći i bošnjački lideri godinama odbijaju da dođu u Bratunac i odaju počast stradalim Srbima u srednjem Podrinju, a nesporna je istina da su u Srebrenici i okolini stradali pripadnici srpskog, bošnjačkog, ali i ostalih naroda – ukazuje Linta u saopštenju.

Ocenjuje i da svi koji zastupaju lažni mit o genocidu u Srebrenici i ne poštuju srpske žrtve, šalju jasnu poruku da ne žele istinski mir u BiH i pomirenje između srpskog i bošnjačkog naroda.

Predsednik Saveza Srba u regionu, kako se navodi u saopštenju Saveza, ističe da lažni mit o genocidu u Srebrenici produbljuje podele i nepoverenje između Srba i Bošnjaka.

Zato je, prema njegovim rečima, važno da Srbija pokrene jaku političku, diplomatsku i pravnu borbu za istinu o karakteru ratova na prostoru bivše SFRJ, događajima u Srebrenici, stradanju našeg naroda.

Takođe i da osnuje Memorijalni centar srpskih žrtava 90-ih i nezavisnu međunarodnu komisiju za istraživanje stradanja Srba i Bošnjaka u Srebrenici i srebreničkoj regiji.

1 COMMENT

  1. Nema genocida, nikad nije ni bio, zna se sta je genocid, mi ga ne priznamo, ima Boga ima i Karme…..dusmani pazite se gde idete i sta radite inace odoste ????????

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here