Youtube/ATV
Mladen Grujičić

Aktuelni načelnik Opštine Srebrenica Mladen Grujičić izjavio je da je odluka bošnjačkih predstavnika o bojkotu ponovljenih izbora u ovoj opštini donesena pod pritiskom Inicijative “Moja adresa Srebrenica”, dela ambasada koje su im naklonjene i političkog Sarajeva.

Grujičić je na novembarskim lokalnim izborima osvojio značajno bolji izborni rezultat od bošnjačkog kandidata, ali je CiK BiH poništila izbore u Srebrenici i naložila njihovo ponavljanje, zbog navodnih nepravilnosti u izbornom procesu.

I CIK BiH je, kaže Grujičić, poništila izborni rezultat u Srebrenici iz novembra pod pritiskom političkog Sarajeva i napravila nekoliko propusta kojima je prekršen zakon.

– Verujem da više neće moći da podlegnu pritiscima jer je očigledno da Bošnjacima nikad nije dovoljno – kaže Grujičić.

Bošnjaci bi, prema njegovim rečima, bili zadovoljni samo ako bi umesto izbora “naklonjena ambasada uručila njihovom kandidatu sertifikat”.

– Oni teže tome da se ne glasa, da nema demokratije i da manjina vlada nad većinom – kazao je Grujičić za Radio televiziju RS.

Istakao je da bošnjački predstavnici na izborima koji su poništeni nisu vodili kampanju u Srebrenici, već u FBiH, računajući u sigurne glasove koje tamo mogu da obezbede.

– Isto će biti i sada. Mi očekujemo da će biti nekih problema od te bošnjačke grupe koja sada smišlja kako da napravi problem jer je očigledno da oni ne traže rešenje, već prave probleme – rekao je.

Mi ćemo se, kaže, truditi da ne doprinesemo bilo kakvim ekcesima ili nepravilnostima i da izbori proteknu uredno.

Grujičić je uveren u pobedu da bi se, kako kaže, nastavio razvoj ove opštine.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here