Bosnu čekaju nove poplave?

0

Teška situacija i u Bosni
 

Portal ”Doznajemo.com” podsetio je da je dva dana pre katastrofe koja je pogodila BiH preneo upozorenje meterologa, koji je upozorio da ne bi trebalo da  iznenade rušilačke bujice i hladnoća. Nažalost, piše ta internet stranica, malo ko je to upozorenje shvatio ozbiljno, iako je bilo na raspolaganju 48 sati da se pripreme čamci i sve ostalo što sada nedostaje ugroženim ljudima.

 

Srbiji prete pljuskovi

U Srbiji se očekuje da će, u mestima koja su pogođena velikim poplavama, usled povećane temperature doći do velikih isparenja što će uticati na pojavu lokalnih pljuskova.

 

Isti meteorolog navodi da se ne treba opuštati zbog najave otopljenja. Štaviše, kaže da visoke temperature, koje bi po nekim prognozama mogle uskoro da dostignu i 30 stepeni, nose i novu opasnost.

 

”Mene praktično bode u oči ova velika količina snega na planinama Bosne, jer uz otopljenje koje stiže, a moglo bi biti i izraženije sledeće sedmice, sve to će se naglo topiti i aktivirati sezonske planinske potoke i riječice samo se nadam bez većih posledica”, kaže Kovačić.

 

Pročitajte još:

* Proglašeno vanredno stanje u Republici Srpskoj

* Haos u Bosni: Klizište odnelo kuću za tri sekunde

* Dodik: Voda puna nafte, stoka pluta

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here