Božić za mir u duši

0

51-01
20

ispod slike:

“Mir Božji, Hristos se rodi” – ovim rečima vernici i parohijani u srpskim pravoslavnim crkvama u Kanadi pozdravljali su i dočekali Badnje veče i Božić. Najradosniji hrišćanski praznik za vernike pravoslavne vere stigao je na talasu niskih temperatura i hladnoće. Nije to, međutim, sprečilo verne i one koji poštuju tradiciju i običaje svoga naroda da na Badnje veče, u velikom broju (a hiljade su u pitanju), posle napornog radnog dana krenu ka svojim hramovima.
Crkva Sabora srpskih svetitelja u Misisagi puna kao i uvek za Badnje veče. Posle Bdenija i litrugije sveštenik Ljubomir Rajić je pročitao Božićnu poslanicu episkopa kanadskog Georgija. Otac Prvoslav Purić poželeo je prisutnima srećno Badnje veče.
– Sretni badnjaci, draga braćo i sestre, da u vaše domove oni unesu zdravlja, radosti, ljubavi i svakoga dobra – poželeo je otac Purić.
Badnjak je zatim iznesen iz hrama i po tradiciji, osvećen u Srpskom centru, gde je nakon toga poslužena posna večera i šumadijski čaj, za promrzle, ali radosne parohijane.
Božić je proslavljen u krugu porodice, kako i dolikuje, uz položajnika i pešenicu , bogatu trpezu i želje za mir u svetu i u srcu, za dobrobit svih nas i naše dece.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here