Filip Olćan
Francuski reditelj Serž Bozon

Uz kafu i neformalnu atmosferu u mts Dvorani, novinari su se danas družili sa rediteljima filmova “Don Žuan” Serž Bozonom i “Hronologija nasilja” Manuelom Šapirom, koji su ove godine u Beograd specijalno stigli povodom Festivala francuskog filma.

Govoreći o festivalu koji će trajati do nedelje 19. juna, Bozon i Šapira, složili su se da je zadovoljstvo biti deo manifestacije koja promoviše francusku kinematografiju.

Serž Bozon čiji je film Don Žuan prethodne večeri započeo petodnevnu filmsku reviju, istakao je da je velika čast što je njegov film otvorio ovogodišnji festival:

– Beograd je divan, podseća na Italiju, ljudi su hedonisti, vidi se da uživaju u životu u svom gradu. Don Žuan je nastao na temeljima potpuno različitim od mita o ovom liku, a cilj mi je bio da film ne bude realističan, već da ga svako može odgonetnuti na svoj način – rekao je.

Manuel Šapira, reditelj filma Hronologija nasilja koji će u nedelju 19. juna na Kosančićevom vencu zatvoriti festival, ne krije zadovoljstvo svojim boravkom u Beogradu, u kome je prvi put:

Manuel Šapira

– Beograd je divan, kako njegove građevine, tako i ljudi. Kada je u pitanju moj film, simptomatično je da je jedan glumac, dečak prvi put na u filmu, dok su ostali poznati glumci, posebno Dali Bensalah koji je igrao u “Džejmsu Bondu”. Ponosan sam što se film prikazuje pred publikom u Beogradu – istakao je Šapira.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here