Privatna arhiva
Atrakcija: "Prženje" guma u mestu

Više od 350 ljubitelja motora iz cele Evrope okupilo se prošlog vikenda u Volfvilu kod Lagentala na prvom Bajker partiju u organizaciji srpskog moto kluba “Orlovi” iz centralne Švajcarske.

U celodnevnom druženju u kome je sem lepih devojaka bilo i pravih akrobacija na dva točka, ali i nezaobilaznog rok koncerta, uživali su predstavnici brojnih moto udruženja iz Švajcarske, Austrije i Nemačke, kao i gosti iz Republike Srpske.

Milan Krekulović, predsednik Orlova kaže za “Vesti” da je reč o klubovima koji okupljaju ljubitelje motora iz svih republika bivše Jugoslavije.

– Svi smo bili i ostali velika porodica koja u svoja druženja ne meša politiku već isključivo pasioniranost dvotočkašima. Raduje me što smo mi stariji tu ljubav prebacili i na mlade, pa sada bukvalno imamo dve ili tri generacije motorista, ali verujte, nijednom nije bilo ni najmanjeg problema, a kamoli incidenta. Mi smo braća u svom svetu vrelih guma – objašnjava Krekulović.

Na ovogodišnjem Bajker partiju su mogli da se vide poslednji modeli motora koji koštaju 100.000 evra, ali i rariteti, posebno harli dejvidsoni.

Na festivalu su učestvovali brojni klubovi, među kojima i Vukovi iz Ciriha, Serbijans iz Lucerna, MK Balkan iz Berna, “Sveti Sava” iz Vaskurta, Orlovi iz Sent Galena, Lavovi iz Bretenca, dva kluba Škorpioni, jedan iz Argaua i drugi iz Štutgarta. Bili su tu i Dragonsi iz Bazela, MK Jabukovac iz Nemačke, MK Prnjavor, MK Orašje…

Milan Krekulović kaže da je u Švajcarskoj puno zaljubljenika u motore i da je to ljubav koja potiče još iz osamdesetih godina prošlog veka.

– O kom nivou pasioniranosti je reč najbolje svedoči primer da su neki novi modeli motora ranije prvo mogli da se vide u selima Negotinske Krajine, a tek onda i na Sajmu automobila u Beogradu. Istovremeno u mnogim mestima je to mnogo više od ljubavi, pa tako u selu Srbovo kod Prahova i dalje važi nepisano pravilo da svaka muška glava mora da ima najmanje jednog dvotočkaša.

Milan Krekulović najavljuje da će već sledeće godine cela manifestacija biti podignuta na mnogo viši nivo, a da uskoro predstoji i veliko okupljanje bajkera u Negotinu.

Gosti iz Beograda i Jagodine

Na festivalu je nastupila rok grupa Blek end vajt iz Jagodine, go-go igračice iz Beograda su pokazale “umešnost” da podgreju atmosferu ne samo izazovnom igrom, već i pranjem motora i automobila. Takođe, iz Beograda je došao i jedan od vodećih tatu majstora.

Zahvalnost sponzorima

Milan Krekulović kaže da su u organizaciji učestvovali svi članovi Orlova, ali da nije izostala nesebična pomoć brojnih prijatelja – sponzora koji su prepoznali značaj ovakvih okupljanja.

– Ovi događaji u svetu su u rangu pravih rok atrakcija, a već smo se dogovorili da takvu feštu priredimo i u Švajcarskoj – kaže Krekulović.