Ženska košarkaška reprezentacija Srbije pobedila je Kanadu 72:68 u 1. kolu ženskog košarkaškog turnira na Olimpijskim igrama. 

Srbija je odlično krenula i povela, Kanada je potom zaigrala odlično i vratila se u meč, ali su izabranice Marine Maljković na kraju uspele da prelome meč i sačuvaju prednost za prvu pobedu na turniru.

Od samog početka Srbija je odlično ušla u meč i nametnula svoj način igre rivalkama. Tokom prvog poluvremena izabranice Marine Maljković imale su i 12 poena prednosti, da bi se na poluvreme otišlo sa +8, 36:28.

U nastavku, Kanada igra mnogo bolje i potpuno se rezultatski vraća u meč. Do samog kraja, oba tima su se smenjivala u vođstvu.

Na 4 minuta do kraja rezultat je bio izjednačen da bi Srbija sa dve trojke odmakla na 64:58. Prvo je Ana Dabović na isteku napada pogodila trojku sa nekih sedam metara, da bi potom, posle ulaza, iza leđa dodala do Crvendakić koja novom trojkom donosi +6.

Srbija je potom održavala prednost pa je tako na 1.53 do kraja bilo 67:63. Usledila je neizvesna završnica, a posle niza faulova i jakih odbrana na obe strane Srbija uspeva da dođe do prednosti koju čuva do kraja meča.

U timu Srbije, najefikasnija je bila Sonja Vasić sa 16 poena, Ivon Anderson ubacila je 12, a Ana Dabović 11.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here