Bravo, stižu pokloni za male Trajkoviće

0
REZULTAT NIJE VAŽAN: Pobedila srčanost mladih aktera

Pored kultne beogradske Hale Pionir okupili su se 14. decembra i mladi sa sunčane strane Srbije, svi oni koji dele istu plemenitost u srcu, kako bi pokazali da njihova otadžbina ima i svoju lepšu stranu i pomogli porodici Trajković iz sela Tibužde kraj Vranja, koju čine supružnici Đorđe i Slavica i sinovi Lazar (14), Mladen (13), Damnjan (12) i Dimitrije (10), a koja se nalazi u teškoj materijalnoj situaciji.

Ono što ih izdvaja je ljubav prema fudbalu, pošto su se svi bavili ili se bave "najvažnijom sporednom stvari na svetu", a "Vesti" su bile spona između ove porodice i mladog menadžera i inicijatora akcije Nenada Pavlovića, koji je odlučio da Trajkovićima, koliko to mogućnosti dozvoljavaju, ulepša predstojeće praznike.

DOŠLI PUNIH RUKU U "VESTI": Nenad Pavlović, Miloš Nenić, Slobodan Glišić i Miodrag Krstić

Tako su se u balonu za fudbal "Brazil" okupile ekipe u obe konkurencije (među damama Visoka ICT i Mašinski fakultet, kao i Brazil i prijatelji, Kafanski selektor, Ringier – Kontal i Visoka ICT, a na terenu je bila i reprezentativka Srbije Jelena Čanković, njena koleginica Jelena Polić, kao i fudbaleri Rada Nikola Maraš i Pavle Radunović, uz generalnog sekretara "Građevinara" Vladimira Rakića.

Rezultat nikome nije bio bitan, već je ključna želja bila da se pomogne, a epilog je sakupljenih 24.600 dinara i 50 evra, od čega su se naročito istakli članovi medijske ekipe pod imenom "Ringier – Kontal", koji su donirali ukupno 10.000 dinara. Takođe, na adresu porodice Trajković će otići na poklon i četiri dresa FK Rad, kao i vaučer za zimski kamp FK Partizan u Baru, tokom januara, za 14-godišnjeg Lazara Trajkovića, jednog od četvorice sinova.

Ulaznica bez cene

U štampariji Prof Beograd izgleda niko ne igra fudbal, ali humanih ljudi i te kako ima. I oni su bez razmišljanja prihvatili naš poziv. Ova štamparija je štampala ulaznice za sve navijače, posmatrače i ostale ljude dobre volje koji su došli da uživaju na ovom humanitarnom turniru. Cena karte je bila otvorena i svako od učesnika je na istu sam mogao da je upiše.

Podrška od Nikole

Pored podrške članova portala "Kafanski selektor": Aleksandre Vidojević, Jelene Polić, Stefana Miloševića, Nenada Pavlovića, Miloša Nenića, Slobodana Glišića i Miodraga Krstića, posebno mesto u ovoj akciji je imao i Beograđanin 11-godišnji Nikola Jovanović, jedan od štićenika "Vesti" koji je odlučio da pomogne onako kako najbolje zna – crtežima. Naime, on je tokom turnira izložio svoje crteže, a sav prihod od prodaje biće upućen prijateljima sa juga Srbije koji se nalaze u teškoj situaciji.

A kako su ovu lepu vest dočekali članovi porodice Trajković, moći ćete da pročitate narednih dana kada naš novinar poseti ovu familiju i preda im darove na ruke. Zasad jedino znamo da im je bilo žao što nisu mogli lično da prisustvuju ovoj akciji, ali i da su bili presrećni ne zbog doniranog novca, već zbog činjenice da se nekadašnji sportisti nisu zaboravili. "Vesti" se zahvaljuju od srca svim mladim učesnicima ove humane akcije uz želju da ih bude sve više širom Srbije, kako bismo zajednički pomagali jedni drugima.

POZIV DONATORIMA

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na mejl adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta na: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here