Brazil: Navijač ubijen klozetskom šoljom!

0

 

Po rečima neimenovanog policajca u Recifi, navijač je poginuo u petak na stadionu Aruda nakon utakmice između klubova Santa Kruz i Parana. Navijači su, po njegovim rečima, iščupali tri klozetske šolje iz klozeta na stadionu i potom ih bacili sa tribina, pri čemu je jedna pogodila i na mestu ubila navijača čije je ime Paulo Rikardo Gomez da Silva.

 

Incident se dogodio šest nedelja pre početka Svetskog prvenstva u fudbalu, u okviru kog bi pet utakmica trebalo da bude odigrano u Recifi, ali nijedna od njih na stadionu Aruda, već na novom stadionu Arena Pernambuko. Brzilska fudbalska federacija saopštila je da je "preventivno zatvorila" stadion Aruda dok vlasti ne završe istragu i sportski sud donese odluku u vezi sa smrčhu navijača. Tokom vikenda privedeno je i više od 40 ljudi zbog navijačkih tuča blizu stadiona u obližnjem gradu Natalu, koji će takođe biti jedan od gradova u kojima će biti održavane utakmice Svetskog prvenstva.

 

Nasilje među navijačkim grupama uobičajeno je u Brazilu, a broj incidenata porastao je prošle godine. Brazilske vlasti i FIFA umanjili su zabrinutost povodom nasilja na stadionima tokom Svetskog prvenstva, navodeći da će mere bezbednosti
biti povišene, kao i da su navijački incidenti većinom u vezi sa mečcevima između rivalskih klubova.
 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here