EPA-EFE/APPLE INC

Epl je odlučio da nove modele Ajfona prodaje bez punjača iz “ekoloških razloga”, ali Brazil sada zahteva od tehnološkog giganta da pri prodaji novih uređaja uključi i punjač, jer vlasti te države ocenjuju da kompanija nije dostavila dovoljno validnih dokaza da izostavljanje punjača utiče na ekologiju, piše portal Entrepreneur.

Procon-SP fondacija, koja je posvećena zaštiti potrošača u Sao Paulu, zatražila je od Epla dokaze da izostavljanje punjača iz kutije neće negativno uticati na potrošače, kao i dokaze da prodaja Ajfona bez punjača utiče pozitivno na životnu sredinu i ekologiju.

Epl je odgovorio na zahteve, ali prema proceni ove fondacije, nije pružio “validne argumente” za odluku da prestanu sa prodajom punjača.

Fondacija Procon-SP kaže da je punjač od suštinske važnosti da bi se mogao koristiti telefon, takođe pominju da Epl nije dokazao da stari punjači imaju istu efikasnost kao novi.

“Pored toga, zbog značajne i važne promene u načinu na koji se pomenuti proizvod plasira na brazilsko tržište, s obzirom da se ovaj uređaj ranije prodavao sa punjačem, ovu „modifikaciju je trebalo prijaviti, što se nikada nije dogodilo” naglasila je fondacija u svojoj analizi.

Fondacija je rekla da će nadzorni odbor pregledati ponašanje ovog tehnološkog giganta.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here