Mlada fudbalska reprezentacija Srbije poražena je od olimpijske selekcije Brazila 3:0 u prijateljskloj utakmici odigranoj u sklopu priprema Južnoamerikanaca za igre u Tokiju.

Gostujući sastav je opravdao renome favorita, odigrao je daleko bolje od našeg tima, debelo oslabljenog za ovu priliku, i zasluženo slavio golovima dvostrukog strelca Pedra i Giljermea.

U roku od dva minuta u drugom poluvremenu Pedro je dva puta matirao Gordića, prvi put izuzetno efektno, petom, kada je pokupio asistenciju i od stative loptu poslao u mrežu.

Što se tiče naše selekcije, tek jedna gol-šansa u prvom delu meča i totalna inferiornost u nastavku. Orlićima se ne može mnogo toga zameriti, naspram sebe su imali zaista uigran, kompaktan tim, majstore, i ovaj poraz, koliko god bio ubedljiv, može poslužiti kao dobra škola i nauk za dalji rad i napredak.

Naravno, vredi pomenuti da je naš tim igrao u desetkovanom sastavu, bez udarnih snaga, koji su povređeni ili su sa A selekcijom u Japanu.

SRBIJA: Gordić – Bjeković, Marijanović, Mitrović, Daničić – Topić (56. Đerlek), Milosavljević – Vidosavljević (56. Janković), Tetek, Pavlović – Ilić (56. Štulić)

BRAZIL: Breno – Menino (46. Guga), Gabrijel, Nino, Arana – Gimarais (65. Lizijero) – Žerson (65. Enrike), Klaudinjo, Martineli, Malkom (79. Renijer) – Pedro

 

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime