EPA/David Swanson
Bred Pit

Anđelina Džoli i Bred Pit su kupili imanje „Šato Miraval“ u selu Korens na jugoistoku Francuske 2008. godine, a tamo su se i venčali 6 godina kasnije. Prema sudskim dokumentima, oboje su se složili da nikada ne prodaju svoje udele bez međusobne saglasnosti.

Pit je odlučio da tuži svoju bivšu suprugu zato što je ruskom oligarhu prodala svoj udeo u vlasništvu vinograda i vinarije u Francuskoj.

Imanje „Miraval“ nalazi se u selu Korens, a slavni par ga je kupio 2008. godine za 25 miliona evra.

Glumac je još prošle godine počeo sa advokatima da priprema tužbu pred sudom u Los Anđelesu, Džolijeva je prodala svoj udeo u kompaniji „Šato Miraval“ proizvođaču alkoholnih pića iz Luksemburga koji je u vlasništvu biznismena Jurija Šeflera i to bez Pitovog znanja.

Taj potez će, navodi se u tužbi, naneti „veliku štetu“ Pitu koji je uložio mnogo novca i napora u vinograd i vinariju. Procene su da imanje sa vinarijom vredi više od 200 miliona dolara.

„Vinograd je postao Pitova strast. I to prilično profitabilna. ‘Miraval’ je pod Pitovim vođstvom izrastao u izuzetno uspešan posao i postao jedan od proizvođača najkvalitetnijih crvenih vina“, navodi se u sudskim dokumentima.

3 COMMENTS

  1. Eh moj Bredolino, kad si bio klinjo uz Andjelinicu onda nisi mislijo na podjelu imovinskog, nego samo na njene obline i tesijo se lozom. Sad ti samo ostaje neko lose vino da ugasis neku gorcinu. Ziv bio pa se ponovo stvorio.

    • Skola zivota uz casu dobrog vina…pa manje se varati ljepotom.
      Kako ono ide: „In vino veritas“ “u vinu je istina”.
      Nedaj se!
      V

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here