Brega komponuje pesmu za Evrosong

0

 

Goran Bregović

 

Bregović je najavio da će napisati "vesele, jednostavne pesme", od kojih će jedna biti izabrana da predstavlja Srbiju na Evroviziji.

 

Bregović je rekao da je ovo za njega "nepotreban stres", ali je dodao da je, kada se kod nas događaju radosne stvari, koje su retke, čoveku žao da ne učestvuje u njima. On je istakao da će uraditi sve što može da napravi dobru pesmu.

 

Na pitanje novinara kako će izabrati izvođača koji će Srbiju predstavljati u Norveškoj Bregović je odgovorio da je ideja je se napravi kasting od desetak mladih pevača koji se njemu dopadaju i da se odaberu oni kojima najbolje te tri pesme leže. On smatra da bi na Evroviziju trebalo da idu mladi pevači kojima pričinjava radost da u njoj učestvuju.

 

PR menadžer RTS Duška Vučinić-Lučić podsetila je da je Upravni odbor RTS krajem prošle godine usvojio pravilnik o izboru predstavnika Srbije za ovo takmičenje, na osnovu koga ova medijska kuća treba da angažuje jednog kompozitora koji će za različite izvođače napisati tri kompozicije. Interpretatore koji će izvesti kompozicije biraće kompozitor, uz saglasnost RTS.

Goran Bregović na jednom od svojih mnogobrojnih nastupa

Prema njenim rečima, do danas ni RTS, ni kompozitor nisu kontaktirali ni jednog izvođača. Lučić je rekla da će se pobednička kompozicija birati u emisiji koja će se direktno emitovati na Prvom programu RTS i da će "gledaoci imati privilegiju da odaberu kompoziciju koja će nas predstavljati na Eurosongu, u maju, u Oslu".

 

Ona je objasnila i da festival Beovizija nije ukinut, već da ove godine nije izborni festival za našeg predstavnika na Evrosongu zbog finansijske krize, da bi se smanjili troškovi nacionalnog izbora. Prema njenim rečima, 7. februara biće obavljen žreb u Oslu kada će biti određeno u kom polufinalu će nastupati predstavnik Srbije, dok će 22. marta biti obavljen drugi žreb radi utvrđivanja redosleda nastupa u prvom i drugom polufinalu.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here