Foto: MN Press
Uroš Bregar

Selektor ženske rukometne reprezentacije Srbije Uroš Bregar smatra da tim mora odigrati dobro u defanzivi ako želi trijumf protiv Islanda.

Rukometašice Srbije u nedelju od 18 sati na Islandu očekuje druga utakmica kvalifikacija za EURO 2022. goodine.

Srbija je u prvom kolu kvalifikacija ubedljivo savladala Tursku 36:27 (21:13), dok je Island pretrpeo poraz od Švedske 30:17 (14:5).

– U prvom susretu kvalifikacija Island je igrao sa Švedskom i ono što je bilo dobro u toj utakmici je da Š vedska nije uspela da postigne više od 30 golova. Tako da mogu da kažem da igraju dobro odbranu 6:0 i 5:1. Naš zadatak je da igramo još jače i bolje u odbrani nego što smo igrali protiv Turske i da preko odbrane postignemo neke lake golove, zatim da u napadu budemo još precizniji i da na kraju iz ovog meča izađemo kao pobednici – rekao je Bregar za sajt Rukometnog saveza Srbije.

Golmanka nacionalnog tima Jovana Risović saglasna je da je odbrana ključna kako bi Srbija izašla kao pobednik u utakmici protiv brze i borbene ekipe Islanda.

– Ekipa Islanda je jako brza i borbena ekipa, trude se da igraju taj skandinavski rukomet, da trče dosta u tranziciju. Prvenstveno, biće nam veoma bitno da zaustavimo to, da odigramo čvrstu odbranu i da pokušamo iz te odbrane da damo što više lakih golova. Mislim da će nam to biti recept. Ključ će biti u odbrani – rekla je RIsović.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here