Twitter/ANews

Nju Ingland Petriotsi pobedili su Los Anđeles Remse 13:3 u 53. Superbolu i šesti put u istoriji postali šampioni, sve u poslednjih 17 godina.

 

Meč u Atlanti je bio najneefikasniji Superbol u istoriji, u kojem smo videli samo jedan tačdaun i to tek u poslednjem kvartalu.

Nakon 50 minuta mučenja, za ljubitelje napadačkog fudbala, Superbol je opravdao očekivanja tek u poslednjih deset minuta.

U trenucima kada se konačno probudio kvoterbek Remsa Džered Gof, greška je skupo koštala tim iz Los Anđelesa, a onda je na scenu nastupio Tom Brejdi i pokazao zašto je najbolji svih vremena.

Živa legenda Petsa je uprkos najgorem nastupu u Superbolu u karijeri odigrao jedan dobar “drajv” i rešio ceo meč za manje od tri minuta. Odigrao je tri sjajna pasa u saradnji sa Džulijusom Edelmanom i Robom Gronkovskim i doveo svoj tim na dva jarda od end-zone.

To ne propušta Soni Mišel koji lako utrčava u end-zonu Remsa i donosi Petriotsima nedostižnih 10:3 na osam minuta pre kraja.

Remsi i Gof kreću u ključni napad, dobra kombinacija sa Kuksom, Rejnoldsom i Vudsom i tek drugi put na meču dolazi u situaciju da uzvrati tačdaun. Međutim, prvo Gilmor dobrom reakcijom sprečava Kuksa da uhvati loptu u end-zoni, a potom preseca naredni pas Gofa koji je loše reagovao.

Petsi su iskusno potrošili preostalo vreme zahvaljujući odličnom trčanju Mišela i Burkheda, pa 70 sekundi pre kraja Stiven Gostkovski drugim fild-golom stavlja tačku na meč.

Petriotsi su osvojili šesti Superboul u svom 11. finalu, devetom u eri Brejdija i Beličika, a treći u poslednjih pet godina.

Brejdi je postao najstariji QB osvajač Superbola, meč je završio sa 262 jarde bez tačdauna uz intersepšn iz prvog pasa, a Beličik je postao najstariji trener šampion NFL.

Ipak, ključni igrač u igri Petsa na meču bio je nezaustavljivi Džulijan Edelman osvojivši 141 jard iz 10 hvatanja.

S druge strane, podbacila je zvanično najbolja ofanzivna linija sezone: Džared Gof je bacio 229 jardi uz presudni intersepšn, dok je Tod Gurli istrčao samo 35 jardi.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here