EPA
Novak Đoković

Najbolji teniser svih vremena Novak Đoković osvojio je četvrti US open i rekordni 24. grend slem u karijeri, pošto je večeras u fenomenalnom finalu pobedio Rusa Danila Medvedeva sa 3:0, po setovima 6:3, 7:6 (7:5), 6:3.

Prvi set je ispostavilo se rešen na samom početku. Posle teškog prvog gema, koji je osvojio na svoj servis, Đoković je u drugom stigao do tri vezane brejk lopte. Prvu je iskoristio i poveo 2:0. Stečenu prednost je relativno lako čuvao.

Mogao je i ranije do prvog seta. Na 5:2 je propustio dve brejk i set lopte, ali je ipak na svoj servis rutinski rešio ovaj deo igre u svoju korist – 6:3.

Đoković je sa dobrom igrom nastavio i u drugom setu. Konstatno je pretio Medvedevu na njegov servis, a svoje servis gemove je lako osvajao. U sjajnom sedmom gemu propustio je i brejk loptu. Tada je viđeno nekoliko spektakularnih poena, ali se Medvedev izvukao i poveo 4:3.

Usledila je prava drama u nastavku. Rus je u narednom gemu propustio brejk loptu, a u 12. gemu na servis Đokovića i set loptu. Novak je u tim trenucima igrao spektakularno na mreži. Uspeo je da se izvuče, uvede set u taj brejk i onda posle više od dva i po sata igre povede 2:0.

Intenzitet je malo pao na startu trećeg seta. Prvi je udarac zadao Novak brejkom u četvrtom gemu, ali je momentalno sa četiri greške vratio Medvedeva u igru. Ipak Đoković ponovo oduzima servis Rusu u šestom gemu i to je bio praktično kraj meča.

Novak je osvojio lako svoje servis gemova i stigao do 24. grend slem titule.

3 COMMENTS

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here