EPA/Olivier Hoslet
Predsednica Evropske komisije Ursula fon der Lajen

Predsednica Evropske komisije Ursula fon der Lajen izjavila je danas da će Evropska unija započeti sa istragama subvencija za električna vozila kineske proizvodnje na tržištu EU, kako bi se uhvatila u koštac sa ”nepravednom konkurencijom”.

”Na našem tržištu postoje kineski električni automobili, a to uništava naše tržište pošto su niske cene tih vozila moguće samo zbog velike državne podrške. Evropa jeste otvorena za konkurenciju, ali za onu koja je fer”, rekla je Fon der Lajen tokom obraćanja u Briselu povodom stanja u Evropskoj uniji.

Ona je istakla da je potrebno da EU prema Kini vodi politiku ”smanjenja rizika” i da će to biti njen pristup na predstojećem samitu EU-Kina.

Predsednica EK je podsetila da EU ”nije zaboravila” na koji način su kineske tehnologije solarnih panela ”oštetile evropske kompanije koje se bave solarnim panelima”.

2 COMMENTS

  1. EU trebalo da pokrene istragu o proneverenim Milionima Evra za nabavku vakcina.Ko ju je lično ona organizovala i za to optužena.Čudno kako nije došlo na dnevni red a i dokazano je. Čudim se čudim.

  2. SRBIJA USKORO U EU I NATO! KONAČNO SVOJI NA SVOME MEĐU SVOJIMA. ŽIVELA EVROPSKA SRBIJA, NATO SRBIJA, ŽIVELA EU , AMERIKA I SRBIJA. SVOJA NA SVOME MEĐU SVOJIMA, GDE I PRIPADA.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here