A. Čukić
Pripadnici vojske Srbije

Brigadni general Predrag Bandić, šef delegacije Srbije na sastanku o normalizaciji vazdušnog saobraćaja na Balkanu, koji je održan u Briselu napustio je skup zbog prisustva kosovskih predstavnika. Prištinski mediji su preneli da je Bandić otišao sa sastanka kada su zamenik kosovskog ministra odbrane Burim Ramadani i direktor kosovskog civilnog vazduhoplovstva Esat Baša započeli obraćanje.

Ministarstvo odbrane Srbije oglasilo se saopštenjem povodom ovog događaja.

“Šef Vojnog predstavništva u Misiji Republike Srbije pri NATO-u brigadni general Predrag Bandić, ujedno vođa delegacije Republike Srbije na 23. sastanku Inicijative za normalizaciju vazdušnog saobraćaja iznad Balkana koji je održan u Briselu, izrazio je oštar protest, a zatim i napustio sastanak, jer su predstavnici privremenih institucija u Prištini zloupotrebili svoje učešće na skupu i iskoristili ga za pokušaj promovisanja nezavisnosti takozvanog ‘Kosova’ i njegovih nepostojećih institucija”, navodi se u saopštenju Ministarstva.

Ministarstvo navodi da je ovakav postupak reakcija delegacije Republike Srbije na nastup delegacije privremenih institucija u Prištini, jer je uslov bio da na navedenom sastanku ta delegacija bude obeležena samo imenom i prezimenom, posebno imajući u vidu da je skup organizovao NATO, koji kao organizacija ne prepoznaje takozvano “Kosovo”.

“Naime, šef delegacije Privremenih institucija u Prištini, za koga nije ni bilo planirano da se obrati na skupu, nakon što mu je odobreno da se ipak obrati, umesto da govori o temi sastanka, to vreme je pokušao da iskoristi za promovisanje nezavisnosti takozvanog ‘Kosova’, nakon čega je vođa srpske delegacije oštro protestovao i napustio sastanak”, saopštilo je Ministarstvo.

U saopštenju se dodaje i da je sastanak, nakon što ga je naša delegacija napustila, vrlo brzo i završen.

“Napominjemo da je reč o nezabeleženom skandalu kojim Priština pokušava da izazove sukobe, kao i pokušaju legalizacije stvaranja velike Albanije”, stoji na kraju saopštenja Ministarstva odbrane Srbije.

7 COMMENTS

  1. Pa sta mi trazimo tamo ? Gde kod se pojave politicari kosova odma napustiti. Ako znamo da ce oni biti tu odma napustiti. Toliko oni cene Srbiju kao drzavu

  2. Ne bezi se sa ratnog polja! Gde se mi bre to nalazimo? Zasto primaju platu? Da oni prepustaju polje tim dosljacima iz Kavkazije? Tu se mora odmah gledati da se njihov pristup na bini sabotira putem ucenjivanja i pravljenje neke scene i zapoceti se glasno, jasno i neprekidno smetati njihov govor. Tako se to ljudi radi po svetu!

    • Dosljaci ste vi sa kavkaza jer vas su gonili rusi od tamo nas pristup je muski i ljudski jer mesmo terorizali i genocidali nikoga oni kojisu pocinili teror i genocid ste vi dosljaci sa karpatske sume ot kus suve gonili rusi!

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here