pixabay.com

Savet EU zvanično je odobrio 14. paket sankcija protiv Rusije, navodi se u dokumentu objavljenom na sajtu Saveta.

Dokument uključuje:

 • Ograničenja tranzita ruskog tečnog prirodnog gasa kroz evropske luke;
 • Sankcije protiv 116 fizičkih i pravnih lica u Rusiji;
 • Podrška zahteva evropskih kompanija za naknadu štete od uzvratnih akcija Ruske Federacije;
 • Zabrana Rusiji da prodaje kulturno-istorijskih dobara za koje se može sumnjati da su ukrajinskog porekla.
 • Brisel je zabranio kompanijama EU da koriste ruski sistem za prenos finansijskih poruka, zabranio je i da se obavljaju transakcije sa kompanijama koje ga koriste.
 • Zabrana ulaganja, obezbeđivanja dobara, tehnologija i usluga za završetak tečnog prirodnog gasa kao što su Arktik-2 i Murmansk;
 • Zabrana uvoza helijuma iz Rusije i izvoza ruda mangana, nekih vrsta plastike, retkih elemenata i elektronskih komponenti u Rusku Federaciju;
 • Zabrana avio-kompanijama iz EU da vrše čarter i privatne letove širom sveta po nalogu fizičkih i pravnih lica iz Rusije.
 • Evropska unija je uvela sankcije protiv 27 tankera koji prevoze rusku naftu i naftne derivate, ne obazirući se na graničnu cenu koju je uvela G7.

Podsetimo, Rusiji su od početka specijalne vojne operacije uvedene sankcije, koje su bez presedana u istoriji. Međutim, one nisu uspele da potkopaju ekonomski i finansijski sistem zemlje.

1 COMMENT

 1. NIŠTA RUSOFILI BLEBETANJEM NEĆETE PROMENITI!!!SRBIJA JE U EVROPI U EU MEĐU SVOJIMA!!!
  ŽIVELA AMERIKA, EVROPSKA UNIJA, SRBIJA I UKRAJINA U EU!
  ISTINA SE NE MOŽE MENJATI, ONA JE UVEK ISTA.
  MI SRBI SMO U EU! SVI SRBI ZNAJU, EVROPA JE NAŠA KUĆA, U TO NEMA SUMNJE A I MI SRBI SMO NJENI UKUĆANI.
  SRBIJA JE NA ZAPADU, U EVROPI, U EU, MEĐU SVOJIMA, SVOJOM BRAĆOM ! ŽIVELA EVROPA! ŽIVELA AMERIKA! ŽIVELA SRBIJA, EVROPSKA NATO SRBIJA, ŽIVELA EVROPSKA UNIJA SA SRBIJOM U NJOJ… EVROPSKA NATO SRBIJA, KONAČNO SVOJA NA SVOME MEĐU SVOJIMA. ONI KOJI NE VOLE NAŠ ZAPAD TREBA DA BOJKOTUJU ISTI, TAKO ŠTO ĆE ISTOK PODRŽATI UNIŠTAVAJUĆI (CEPAJUĆI) NAŠE ZAPADNE EVRE I DOLARE A TRAŽITI PLATU U RUBLJAMA I JUANIMA, TRAŽITI POSAO NA ISTOKU U rUSIJI I kINI I NARAVNO sEVERNOJ kOREJI, GDE SE RADNIČKA PRAVA VEOMA POŠTUJU. A I SVE OSTALO LOŠE ZAPADNO,OD AUTOMOBILA,GARDEROBE, TEHNIKE,,,, MENJATI ZA BOLJE ISTOČNO. PATRIOTE, POZOVITE ROĐAKE PATRIOTE DA SA NAŠEG ZAPADA IDU DA RADE NA ISTOK, DA SE KOD NAS NE MUČE RADEĆI ZA BEZVREDNE PRLJAVE EVRE I DOLARE I DA VIŠE DOPRINOSE VOLJENOM ISTOKU…ŽIVELA EVROPSKA NATO UKRAJINA!!! USKORO SAMO EVRO I U SRBIJI!!!

  NE MOŽEMO MI SRBI DA ODNESEMO SRBIJU SA ZAPADA IZ EVROPE I EU NA ISTOK ALI MOŽE DA SE ODSELI (ODNESE SEBE) ONAJ KOME SE TO NE SVIĐA!!! SRBIJA JE SRCE EVROPE! ŽIVELA EVROPSKA SRBIJA!!!

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here