pixabay.com
Foto: Ilustracija

Britanski ministar spoljnih poslova Dejvid Kameron iskoristio je svoje prvo putovanje u SAD od kako je imenovan na tu funkciju, da podstakne američku republikansku stranku da podrži slanje Ukrajini više dalekometnog oružja, rekavši da takva pomoć ima ogromnu vrednost.

On je kazao da je sa svega 10 odsto američkog budžeta za odbranu, u Ukrajini uništena skoro polovina ruskih predratnih vojnih sredstava, preneo je “Gardijan”.

Pozivajući Zapad da bude strpljiv u vezi sa tempom ukrajinskog vojnog napredovanja, on je rekao da ne bi trebalo postavljati crvenu liniju na zapadnu pomoć Ukrajini, osim ako se NATO trupe ne bi direktno sukobile sa Rusijom.

On je, takođe, pozvao zapadne zemlje da zaplene, a ne samo da zamrznu imovinu ruske centralne banke na Zapadu, rekavši da je razmotrio sve argumente protiv tog poteza, uključujući potencijalni zastrašujući efekat na investicije u zapadnim ekonomijama ili kršenje prošlih zakonskih obaveza.

“Do sada nisam video ništa što bi sugerisalo da bi to bila loša ideja”, istakao je on.

Zaplenjena imovina bi trebalo da se iskoristi kao učešće za reparacije koje će Rusi na kraju morati da plate “za ilegalnu invaziju na Ukrajinu”, rekao je on.

Kameron je planirao da pokrene ovo pitanje u razgovorima sa američkim državnim sekretarom Entonijem Blinkenom.

2 COMMENTS

  1. Кад се мало боље погледа ови Вританци су веће зло од Немаца и Турака заједно

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here