Pandemija koronavirusa u velikoj meri je uticala na živote ljudi, ali i na sport, pa su tako u prvi plan, osim rezultata u prvom planu i dešavanja van terena u kojima je britanskim medijima veliku pažnju privukao najbolji teniser sveta Novak Đoković. 

Naime, Novak je po 6. put na kraju godine proglašen za najboljeg na svetu, a uz to, je komentarisao važnost primanja vakcina i zbog slučajnog pogađanja linijskog sudije izbačen je sa Ju Es opena, što je i bio povod da ga britanski Dejli Mejl dodatno kritikuje.

I dok BBC proglašava najbolje u prethodnoj godini, Dejli mejl je rešio sve to da izokrene i započne dodelu “alternativnih” nagrada.

Ovaj britanski list rešio je da, između ostalih, “dodeli” nagradu za “Kovidiota” godine.

Kažu da je konkurencija bila jaka, uglavnom su se fudbaleri izdvajali svojim potezima. Međutim, oni su ovo priznanje dodeli ni manje ni više nego Novaku Đokoviću.

– Samo je Đoković mogao da zabije loptu u lice linijskom sudiji na US openu, ali to nije bio ni blizu najkontroverzniji trenutak godine. On je pored toga organizovao Adrija tur na Balkanu tokom ’lokdauna’ zbog koronavirusa u junu, što mu je donelo prvo mesto na svetskoj rang listi Kovidiota – piše Dejli mejl i dodaje:

– Bez poštovanja distance u gužvi, video na kojem se vidi zabava u noćnom klubu… Nije bilo iznenađenje što je drugi od četiri turnira otkazan zbog koronavirusa, koji se pojavio među učesnicima, uključujući i Novaka i njegovu suprugu. Srećom, svi zaraženi su se oporavili, a Novak je zaslužio još jedan trofej.

1 KOMENTAR

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime