pixabay.com
Foto: Ilustracija

Specijalna vazduhoplovna jedinica britanske vojske može se pohvaliti elitnom jedinicom od oko 20 vojnika koji su obučeni za borbu s nizom alternativnih pretnji, uključujući potencijalni bliski susret sa vanzemaljcima.

Jedinica za specijalne projekte sposobna je da koristi nesmrtonosno oružje protiv mnogih pretnji, a jedno od takvih oružja uključuje prskanje penom koja pokriva metu i brzo se stvrdne, čineći metu nepokretnom, objavio je Dejli Star.

Moguće pretnje navodno uključuju sve od terorista do ljudskog bio-oružja, gde je neko namerno zaražen, sve do vanzemaljskog oblika života, rekao je izvor, priznajući, iako zvuči ludo trening specijalne jedinice obuhvata misije zaustavljanja svake pretnje.

Kako se navodi, britanske trupe trenirale su zajedno sa američkim specijalnim snagama u SAD, gde je Pentagon najavio formiranje nove radne grupe za istragu “neidentifikovanih pojava u vazduhu” koje su američki vojni avioni primetili godinama ranije.

“Većina ljudi veruje da život na drugim planetama postoji. Čak je i Ajnštajn 1920. rekao: Zašto bi Zemlja bila jedina planeta na kojoj je moguć ljudski život? Ako verujete u to, onda morate prihvatiti da vanzemaljski život može predstavljati pretnju, pa treba to planirati”, rekao je izvor.

On je naglasio da je važno pripremiti se za potencijalne pretnje koje vanzemaljci mogu predstavljati, rekavši da to ima smisla uprkos uobičajenoj percepciji da zvuči kao ludost, prenosi Sputnjik.

Uprkos upozorenju pokojnog astronoma i fizičara Stivena Hokinga da se ne stupa u kontakt sa malim zelenim bićima, britanski stručnjak za NLO Nik Poup uveren je da sat otkucava kada je reč o novim revolucionarnim otkrićima o vanzemaljskom fenomenu za koji je rekao da bi mogao imati ogroman uticaj u narednim godinama.

Poup je nekada vodio sada ugašeno odeljenje za NLO Vlade Velike Britanije.

1 KOMENTAR

  1. Koje gluposti! Vanzemaljci nam pre mogu pomoći, nego nas napasti. Mi primitivci da se branimo od vanzemaljaca? Da nije smešno, bilo bi tužno.

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime