pixabay.com
Foto: Ilustracija

U nekoliko gradova u Velikoj Britaniji zapaljeni su stubovi mobilne telefonije i došlo je do zlostavljanja inžinjera zbog neutemeljenih teorija o povezanosti koronavirusa sa 5G mrežom, saopštili su britanski mobilni provajderi.

Nakon što su fotografije stubova u plamenu postavljene na društvenim mrežama, provajderi su istakli da je širenje takvih glasina “zabrinjavajuće”.

Stubovi su zapaljeni u Sparkhilu, Birmingemu i Melingu, prenosi Tanjug.

Sekretarijat za digitalne tehnologije, kulturu, medije i sport saopštio je da je upoznat s tim da se na internetu šire netačne informacije o 5G tehnologiji.

Fejsbuk je juče uklonio stranicu na kojoj su prikazane fotografije sa zapaljenim tornjevima za prenos 5G tehnologije, uz podsticanje drugih da urade isto.

Kompanija Mobajl UK je navela da još više zabrinjava to što pojedini ljudi zlostavljaju njene radnike i prete da će oštetiti infrastrukturu zbog tvrdnji o 5G tehnologiji.

“To samo negativno utiče na sposobnost naše industrije da održi operativne kapacitete mreža za podršku masovnom radu od kuće i dostupnost hitnih službi”, istakla je kompanija.

8 COMMENTS

  1. Sad se vidi ko su varvari i inkvizitori. Dršte vešticu. Tako je kod njih bilo i pre par vekova ,dok smo mi jeli kašikom i viljuškom. Kinezi su imali wc šolju pre nove ere a sad imaju 5G mrežu kojom mogu da suzbiju sve što je nečovečno, pa i ovu malu koronu koju je ukrotila putem ove 5Gmreže.

    • Molim te, samo Prag je imao univerzitet 50 godina pre Kosovske bitke. A na zapadu još ranije. Pogledaj kako je npr izgledao Pariz u srednjem veku. Ni onda nismo bili na nivou tih zemalja, ali smo im svakako bili bliži nego sada.

      • To se nije zvalo fakultet u Pragu.. Srbija je imala tada najrazvijenije skolstvo na svetu.. knjizevnost,letopisi, proizvodnja lekova i melema,prva medicinska skola sa sve hirurgijom i dentistima, opsta medicina…sto je i dokazano.. a zvala se Resavska skola u istoimenom manastiru.

  2. Svaka im cast jer su svesni koliku stetu po ljudsko telo i psihu mogu da izazovu takve frekvencije na kojima radi 5g !!!Sramota za svet sto dozvoljava da postavljaju te antene ,a nije ispitano sta se desava ljudskom telu…Nadam se da kod nas ovo nece zaziveti inace smo naje*ali.

  3. Zaista propaganda čini čuda. Mi smo izloženi raznim zračenjima iz svemira, kućnim aparatima, strujom, kablovima iz zidova , telefonima, antenama, radio talasima, mikro talasima, radioaktivnog zračenja, satelitima, radarskim zračenjima, alfa, beta i gama zracima, rendgenski zracima, veštačkim đubrivom, ozračenom hranom. Atomskim incidentima, OS uranijumom, UV zračenjem….Probane su atomske bombe od 100 i 200 megatona od čega je pomerena i Zemljina osa rotacije. Na Maršalskim ostrvima USA je izvršila 1080 atomski proba. , Zatim Černobilska havarija, kao i atomske probe u Nevadi i Australiji. Ova kugla Zemaljska zagađena je za sva vremena.
    Antene za 5G mreu zrače. One su u dozvoljenom radio frekventnom području. Sa Korona virusom nemaju nikakve veze,čiste gluposti plaćenih “istraživača”, slično onim iz farmako mafije. Belgija je skoro cela pod 5G .Imajući u vidu da su Kinezi daleko odmakli Americi koja je zabranila Evropi da Kinezi instaliraju 5G zbog špijunaže vidimo gde leži zec. Ali Amerika nema resurse ni toliki potencijal pa su Englezi izabrali Kineze. Znači to je to i ništa više.

  4. Vladimir je veoma lepo objasnio,a neuki za ovu temu koji nemaju dodirnih tačaka po pitanju fizike i elektromagnetike će na svako pitanje a za koje nemajju nikakav argument kazati : to je moje mišljenje.zato je sve tako postalo nakaradno.pa i u Britaniji.japan koristi 5G odavno.najduže žive i tehnološki najnapredniji na svetu.pa vi rušite stubive i palite.lomača za sve prave naučnike i inženjere.treba da bude minut preko Mobilne mreže 200 din za minut i nema interneta.i tako kasnimo 40 godinazbog jebenih ratova niokočega.političari pokupili našu očevinu i djedovinu u svim bivšim republikama pored naših zdravih očiju a oni vam poturaju 5g,migrante i šta god žele,a lova nestaje a mi samo plaćamo akcije i poreze i sve i tako nema je lepo.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here