Pixabay.com
Zastava Velike Britanije

Velika Britanija je još jednom upozorila Moskvu da ukoliko napadne Ukrajinu će se suočiti sa velikim sankcijama koje će biti usmerene na ruski finansijski sektor.

– Nećemo prihvatiti kampanju koju Rusija vodi protiv svojih demokratskih suseda – rekla je ministarka spoljnih poslova Liz Tras, prenosi agencija Rojters.

Britanska šefica diplomatije je poručila da Rusija lažno predstavlja Ukrajinu kao pretnju, kako bi opravdala svoj agresivni stav.

– Rusija je ovde agresor, a NATO je uvek bio odbrambeni savez – rekla je Trasova.

Ona je poručila da bi svaki dalji vojni upad Rusije u Ukrajinu doneo “masovne posledice, uključujući koordinisane sankcije koje bi nametnule ozbiljan trošak interesima i ekonomiji Rusije”.

– Velika Britanija radi sa našim partnerima na ovim sankcijama, uključujući mere koje bi bile od velikog uticaja na ruski finansijski sektor i pojedince – ukazala je ona.

Trasova je najavila da će posetiti Kijev ovog meseca.

– Od vitalnog je značaja da NATO bude ujedinjen u suprotstavljanju pretećem ponašanju Rusije – kazala je britanska šefica diplomatije.

Predsednik Putin tvrdi da širenje NATO-a na istok predstavlja pretnju Rusiji koja, kako je naveo, više nema gde da se povuče.

Rusija je 17. decembra objavila nacrte sporazuma o bezbednosnim garancijama sa SAD i NATO koji, između ostalog, uključuju odredbe o nerazmeštanju raketa srednjeg i kratkog dometa i o neširenju NATO na istok.

3 COMMENTS

  1. Odbrambeni savez koji baca osiromaseni uranijum, ubija decu na nosi, …
    Stidite se vaseg odbrambenog saveza!
    Licemeri…

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here