Tanjug/AP
Ukrajinski vojnici

Narednih nekoliko nedelja biće odlučujuće za Ukrajinu, piše britanski list “Tajms” u svetlu situacije u Harkovskoj oblasti.

„Da li će zapadna artiljerijska municija, čija je isporuka predviđena nacrtom zakona američkog lidera Džozefa Bajdena o vojnoj pomoći, uspeti da stigne na vreme da promeni situaciju? Da li će evropske zemlje, koje su bliže Ukrajini, biti spremne da se rastanu sa sistemima PVO ‘patriot’?“, pita britanski list.

Kako se ističe, Poljska i Španija mogu tvrditi da je isporuka sistema „patriot“ iz američkih skladišta već trebalo da bude realizovana, ali „realnost je takva da će za to sada trebati mnogo vremena“.

„Tajms“ istovremeno tvrdi da će proći „meseci“ dok zapadni lovci F-16 ne stignu u Ukrajinu. Kako se objašnjava, ispostavilo se da su obuka inženjera i problemi sa logistikom mnogo složeniji od obuke samih pilota.

„Sve to je dovelo do povećanja gubitaka među ukrajinskom pešadijom, što je rezultiralo time da ljudstvo postane sve vredniji resurs“, piše list.

Po mišljenju autora članka, ukrajinski generali će morati da odluče gde će slati vojnike: „u borbe na ruskoj granici“ ili u Časov Jar „u nadi da će zadržati Donbas“.

Podsećamo, ukrajinski predsednik Vladimir Zelenski ranije je rekao da je situacija u Harkovskoj oblasti jedna od najkritičnijih zbog napredovanja Oružanih snaga Rusije na tom pravcu.

1 COMMENT

  1. EVROPA JE NAŠA KUĆA, U TO NEMA SUMLJE A I MI SRBI SMO NJENI UKUĆANI.
    SRBIJA JE NA ZAPADU, U EVROPI, U EU, MEĐU SVOJIMA, SVOJOM BRAĆOM ! ŽIVELA EVROPA! ŽIVELA AMERIKA! ŽIVELA SRBIJA, EVROPSKA NATO SRBIJA, ŽIVELA EVROPSKA UNIJA SA SRBIJOM U NJOJ. EVROPSKA NATO SRBIJA, KONAČNO SVOJA NA SVOME MEĐU SVOJIMA. ONI KOJI NE VOLE NAŠ ZAPAD TREBA DA BOJKOTUJU ISTI, TAKO ŠTO ĆE ISTOK PODRŽATI UNIŠTAVAJUĆI (CEPAJUĆI) NAŠE ZAPADNE EVRE I DOLARE A TRAŽITI PLATU U RUBLJAMA I JUANIMA, TRAŽITI POSAO NA ISTOKU U rUSIJI I kINI I NARAVNO sEVERNOJ kOREJI, GDE SE RADNIČKA PRAVA VEOMA POŠTUJU. A I SVE OSTALO LOŠE ZAPADNO,OD AUTOMOBILA,GARDEROBE, TEHNIKE,,,, MENJATI ZA BOLJE ISTOČNO. PATRIOTE, POZOVITE ROĐAKE PATRIOTE DA SA NAŠEG ZAPADA IDU DA RADE NA ISTOK, DA SE KOD NAS NE MUČE RADEĆI ZA BEZVREDNE PRLJAVE EVRE I DOLARE I DA VIŠE DOPRINOSE VOLJENOM ISTOKU…ŽIVELA EVROPSKA NATO UKRAJINA!!!

    NE MOŽEMO MI SRBI DA ODNESEMO SRBIJU SA ZAPADA IZ EVROPE I EU NA ISTOK ALI MOŽE DA SE ODSELI (ODNESE SEBE) ONAJ KOME SE TO NE SVIĐA!!!

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here