commons.wikimedia/Chris Lofting
"Jurofajter tajfun" (Foto: Arhiva)

Zamenik predsedavajućeg Doma lordova i državni sekretar za odbranu Velike Britanije Lord Hau boravi u poseti Crnoj Gori.

Sa njim su stigla i dva borbena aviona tipa “Jurofajter tajfun”, koji su stacionirani na aerodromu “Knjaz Danilo” u Golubovcima, prenosi RTCG.

“Tokom posete, lord Hau će se sastati sa predsednikom vlade Duškom Markovićem i zvaničnicima Ministarstva odbrane”, saopšteno je iz britanske ambasade u Podgorici.

U saopšenju je navedeno da su sa lordom stigla dva “Jurofajter tajfuna”.

“Jurofajter je manevarski, višenamenski, dvomotorni lovački avion. Poseta lorda Haua i borbenih aviona predstavlja još jedan primer uspešne saradnje između Ujedinjenog Kraljevstva i Crne Gore”, naveli su iz ambasade.

7 COMMENTS

    • Чудо да ТИ, који си иначе стручњак за све на овим порталима, ниси јбг. укапирао да су то британски авиони, него си мишља јадо црни да је грмљавина, е …??

      • Poštovaoče, vidiš da nijesam bezgriješan i da prihvatam svaku konstruktivnu kritiku, počašćen sam što pratiš moj rad na otvaranju očiju tvojim sugrađanima.

  1. A smetala im srpska vojska, a sad im ne smeta NATO vojska, onda su bili porobljeni od srba, a sada su kao slonodni i nezavisni…kada bi se salili!
    PS: e jado jadni moj bratski narode, dedovi vam se u grobu okrcu, pozdrav iz Srbije, koju ste izdali…priznali nezavisnost Kosova, urotili se sa nasim i vasim neprijateljima, tuga!
    PSS: oni su vas bombardovali 1999. godine, a i 1941, pa 1914… ko je ovde okupator…nesrece jedne!

    • Predraže saveznici nikad, čak ni kao neprijatelji, nijesu činili zvjerstva koje su činili srpski okupatori pod okriljem savezništva.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here