EPA/Paul Buck
Britni Spirs

Monika Levinski rekla je da joj je drago što su se poznate ličnosti izvinile Britni Spirs, čak i ako su izvinjenja „odavno zakasnila”.

Dokumentarni film Njujork tajmsa Framing Britney Spears, objavljen u februaru ove godine, izazvao je široku debatu o tome kako su mediji, Britnini bivši emotivni partneri i obožavaoci tretirali princezu popa.

Dešavanja u vezi sa starateljstvom nad pevačicom, njenim ocem Džejmijem Spirsom i upravljanjem finansijama ponovo su pokrenula pokret #FreeBritneySpears.

Komičarka Sara Silverman, pevačica i njen bivši mladić Džastin Timberlejk, kao i slavni bloger Perez Hilton su među poznatim ličnostima koje su se javno izvinile vlasnici hitova Oops I Did It Again i Toxic.

Odgovarajući na pitanje o sličnostima između načina na koji su Levinski i Spirsova godinama bile javno izložene javnom podsmehu, Levinski je rekla: „Pogrešila sam. Britni nije. Bilo je i drugih mladih žena kojima se ovo dogodilo, i to je ogromna kolateralna šteta”.

Levinski je, upućujući izvinjenja Spirsovoj, dodala da „nije iznenađujuće što se ovo objektiviziranje žena događa uz rast pokreta #MeToo”.

„Oni su isprepletani na način koji ima smisla, dodala je. Ona je, međutim, priznala da ranije nije imala perspektivu da prepozna da su i druge žene omalovažavane i osramoćene u uticajnim medijima.

Poslednje ostvarenje režisera Rajana Marfija Američka priča o kriminalu skreće pažnju na aferu Monike Levinski sa predsednikom Bilom Klintonom 90-ih, što je na kraju dovelo do njegovog opoziva 1998. godine.

Levinski se pridružila kao producent serije nakon što su joj autori obećali da će događaji biti prikazani iz ugla žena uključenih u skandal.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here