Tanjug
Premijerka Srbije Ana Brnabić

Argentina je važna zemlja u međunarodnim odnosima i zemlja koja je uvek štitila nas i štitila principe međunarodnog prava i pravde, rekla je danas predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić u Buenos Ajresu, posle ceremonije inauguracije predsednika Argentine Alberta Fernandeza.

Prema premijerkinim rečima, njeno prisustvo na inauguraciji novog predsednika Argentine pokazatelj je zaista bliskih odnosa između naše dve zemlje, kao i naše spremnosti da uložimo vreme i energiju u dalji razvoj ovih odnosa.

Brnabić, koja je i lično čestitala predsedniku Fernandezu početak mandata na mestu šefa države, rekla je da je na jučerašnjem sastanku sa ministrom inostranih poslova zahvalila Argentini na “ogromnoj podršci teritorijalnom integritetu i suverenitetu naše zemlje”.

Premijerka je podsetila da je juče u ime predsednika Srbije Aleksandra Vučića uručila uzlatnu medalju za zahvalnost bivšoj ministarki inostranih poslova Suzani Ruiz Cheruti, koja je u ime Argentine u Međunarodnom sudu u Hagu “branila princip teritorijalnog integriteta i suvereniteta i međunarodnog prava i borila se briljantno pravnički protiv jednostrano proglašene nezavisnosti Kosova”.

Brnabić je naglasila da Srbiju i Argentinu spaja više od devet decenija prijateljstva, partnerstva, diplomatskih odnosa, i da ćemo nastaviti u to da ulažemo u budućnost, navodeći da Srbija i njeni građani nikada ne zaboravljaju ono što druge prijateljske zemlje urade za nas.

1 COMMENT

  1. Ova dama je dete onih koji su imali samo jednu brigu i zadatak – unistiti Srbe po svaku cenu – i glupi narod je bira i slavi. Gde joj je stid i gde je biracima savest?

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here