Ana Brnabić

Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je da je ponašanje premijera privremenih prištinskih institucija Aljbina Kurtija koji je danas ponovo zatražio uvođenje sankcija Srbiji, očekivano, dodajući da se on sada dodatno ohrabrio dešavanjima u Beogradu.

Brnabić je, odgovarajući na pitanje novinara na konferenciji za medije, istakla da zbog protesta u Beogradu, već pet dana, ne stiže da se bavi time koliko Kurti dodatno maltretira Srbe na Kosovu i Metohiji.

– O tome koliko ugrožava imovinu Srba na KiM, šta se sve dešava u Banjskoj, kako maltretira porodice. Ne možemo da se bavimo ni time koliko je trenutno ugrožena Srpska pravoslavna crkva u Republici Hrvatskoj. Zato što se bavimo tim temama, bavimo se tim biračima iz Republike Srpske, kojih je prvo 40.000, pa 50.000, a nije ni toliko nego nula, pa su na kraju to okarakterisali kao interne migracije – rekla je Brnabić i dodala da niko od onih koji govore o toj neregularnosti nije podneo nikakvu primedbu na zapisnik, tužbu, ni prigovor.

Istakla je da će uprkos tome Srbija nastaviti da se bori za interes svog naroda na KiM.

– Da se borimo za interese našeg naroda za mir, stabilnost. Sa druge strane, imamo tajkunske medije koji kao sagovornike pozivaju ove analitičare i strane posmatrače, kojima je primer demokratije kako su održani izbori na severu KiM pod Kurtijevom vlašću. Tada glasalo tri odsto stanovništva, od čega, ako se ne varam, 0,2 odsto Srba. To je primer demokratije tim posmatračima koji su paradirali ovih dana kroz tajkunske medije – rekla je Brnabić.

Kako je rekla, njih tada niko nije pitao kako to može da vrhunac demokratije budu izbori na kojima glasa tako mali broj birača.

– To su bili izbori koji se održavaju u kontejnerima, u prisustvu naoružanih ljudi, a onda kažu da ovde imamo neki problem. Njima istina nije važna, već percepcija i narativ je važan. Njima je važno to kako da destabilizuju Srbiju, kako da kažu da je ovde najgore na svetu. Svuda je demokratija, samo ovde nema demokratije – navela je Brnabić.

2 COMMENTS

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here