Tanjug
Ana Brnabić

Premijerka Ana Brnabić izjavila je večeras da se nazire kraj epidemije u Srbiji, da smo izašli iz zone opasnosti, ali da se mere još moraju poštovati i ne sme se opuštati.

– Vidi se svetlo na kraju tunela. U petak ulazimo u sedmu nedelju, očekujemo da privodimo kraju epidemiju. Uspeli smo da stvari držimo pod kontrolom. To je ogroman uspeh za našu zemlju i sve nas – rekla je Brnabić i istakla da smo nadomak da izguramo ovo i da se okrenemo budućnosti i ekonomskim izazovima.

Ona je rekla i da se približava vreme kada će biti ukinuto vanredno stanje i da ga Srbija neće ni dan produžavati kada se stvore uslovi, a da će zatim što pre treba da krene u opravak i da se pozicionira u svetu koji, kako kaže, posle korone neće biti isti.

“Volela bih da ostanu oni koji su došli iz inostranstva”

Brnabić je istakla da je sada vreme da fokusiramo sve naše resurse na mesta u kojima je žarište kao što su Nišavski, Pomoravski, Braničevski okrug, gde je veliki broj ljudi iz dijaspore došao.

– Bilo je onih koji nisu ozbiljno shvatili. Tu imamo žarista koja smo očekivali, kao što su Niš, Aleksinac, Požarevac, Ćuprija… sada fokusiramo snage da suzbijemo sve to – rekla je ona.

Premijerka je dodala i da je važno da i ostatak Srbije primenjuje restriktivne mere da nam se ne bi vratio još jedan udar epidemije kao što se desilo u nekim zemljama.

Brnabić je ponovila da bi volela da oni koji su došli iz inostranstva od početka epidemije ostanu u ovoj zemlji.

– Da uporede, da u teškim trenucima Srbija danas takva kakva je, pruža najsigurnije utočište. Nadam se da će sutra kada se sve završi oni da probaju da izbalansiraju dve stvari – koliko brzo u inostranstvu možete da izgubite posao i koliko niste sigurni ako niste svoji na svome – rekla je premijerka.

– Volela bih da ostanu, da veruju. Kao što su verovali kada je bilo najteže, kada nisu bile dobre ni Austrija, Nemačka, Švajcarska, Malta…, kada su došli u svoju Srbiju da se izleče. Ostanite sada ovde, da podignemo Srbiju, a Srbija će umeti da napravi i dodatna radna mesta i da se ekonomski izvuče iz ovoga – dodala je Brnabić.

1 KOMENTAR

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime