Tanjug
Ana Brnabić

Predsednica Vlade Ana Brnabić rekla je danas da ni u jednom trenutku nije planirano da se privatizuje Elektroprivreda Srbije, već da je u planu profesionalizacija EPS-a što je, smatra ona, u najboljem interesu radnika.

Brnabić je na sastanku sa novinarima koji prate ekonomiju i privredu, navela da je postavljen nadzorni odbor u kom su neki od najboljih evropskih stručnjaka, a da će direktor EPS-a biti izabran na konkursu, koji bi trebalo da bude raspisan u najkraćem mogućem roku.

Brnabić očekuje da se EPS u budućnosti vodi na profesionalniji način, kako bi mogao da se takmiči sa najjačim energetskim kompanijama na tlu Evrope, što će, ističe ona, za građane Srbije značiti sigurnost snabdevanja i dugoročnu održivost.

– Plan je profesionalizacija EPS-a, a mislim da je to u najboljem interesu radnika i da će im omogućiti veće plate – naglasila je premijerka na sastanku organizovanim da bi se otklonile nedoumice oko Predloga zakona o upravljanju preduzećima u državnom vlasništvu.

Državna sekretarka Ministarstva finansija Slavica Savičić istakla je da u Zakonu o privrednim društvima postoji čitav niz privrednih društava koja posluju u formi Društva sa ograničenom odgovornošću, kao i da do sada nije postojala prepreka da se oni transformišu u smislu Zakona o privrednim društvima.

Savičić je rekla da okosnica Zakona nije njihova transformacija, već upravljanje i racionalno korišćenje resursa.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here