EPA/Andrej Čukić
Ana Brnabić

Strani državljani srpskog porekla koji su rođeni u dijaspori ili su zbog određenih životnih okolnosti otišli iz Srbije i odrekli se srpskog državljanstva, kroz program “Carta Serbica” mogu da dobiju boravišnu dozvolu u Srbiji na godinu dana i da apliciraju za državljanstvo, izjavila je premijerka Srbije Ana Brnabić.

Brnabić je, predstavljajući program “Carta Serbica”, ukazala da on podrazumeva i dodatne olakšice i podsticaje, poput poreskih i carinskih olakšica, i omogućavanje podizanja stambenih kredita za poreske nerezidente u saradnji sa bankom “Poštanska štedionica”.

Premijerka je poručila da su Srbi u dijaspori “blago”, jer svojim dolaskom donose i entuzijazam, ali i nova iskustva i znanja.

Prvi korisnik programa “Carta Serbica” je Aleksandar Zurovac, rođen u Hrvatskoj, čiji je otac bio zarobljen u hrvatskom logoru, i koji je kao dečak napustio svoje rodno mesto.

4 COMMENTS

  1. Ајде да се лажемо. Ако се неко ко има држављанство и Србије и западне земље, обрати “српском” правосуђу по питању наследства, после смрти својих родитеља у Србији, 12 година га музу за паре и зезају га и правсуђе и адвокати. Кад он одбије да плати судске трошкове, адвокати му прете са приватним утеривачима дугова у земљи где живе. Па шта ви мислите да су свраке попиле мозак Србима који имају страно држављанство а ви сте власници целе планете. Међу Србима са туђим држављанством има бољих Срба од оних који данас, седе у “српској” Скупштини. Ускоро на Интернету имена судија који доносе пресуде противно члановима закона.

  2. Заборавила је да објасни како Срби по повратку у земљу имају гарантовано право да купе стан или кућу по ценама какве су у Немачкој, Америци…

  3. Срби побегли од будала са Балкана. Кад су се мало средили у туђини, данас их будале вуку да се врате кући.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here