Tanjug

Predsednica Vlade Ana Brnabić i šef italijanske diplomatije Antonio Tajani saglasili su se danas da su očuvanje mira i stabilnosti glavni prioriteti, ključni za čitav region Zapadnog Balkana, kao i da se svi dogovori u okviru Briselskog sporazuma moraju implementirati.

U razgovoru sa potpredsednikom Saveta ministara i ministrom spoljnih poslova i međunarodne saradnje Italije Tajanijem i ministrom odbrane Gvidom Krozetom Brnabić je istakla i da Beograd ostaje u potpunosti posvećen dijalogu pod okriljem Evropske unije, saopšteno je iz Vlade Srbije.

Tajani je govoreći o aktuelnoj situaciji na KiM i implementaciji dogovora Beograda i Prištine, naglasio da se svi moraju rukovoditi načelom “Pacta sunt servanda”, imajući u vidu da se samo na taj način može obezbediti stabilnost.

On je istakao opredeljenje italijanske vlade da bude još prisutnija na Zapadnom Balkanu, regionu od izuzetne važnosti za ovu zemlju, i poručio da će Italija nastojati da na svaki način doprinese u očuvanju mira i stabilnosti. U tom smislu, kako je istakao, izuzetno je važan evropski put regiona i podrška procesu integracija.

Brnabić je zahvalila je na prisustvu i posvećenosti pripadnika italijanske vojske u okviru Misije KFOR-a, u očuvanju mira, zaštite građana i srpskih manastira na Kosovu i Metohiji.

Ona je ocenila da je Italija jedan od najvažnijih političkih i ekonomskih i trgovinskih partnera i da je Srbija snažno opredeljena da dalje razvija bilateralne odnose.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here