Ana Brnabić

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić poručila je danas da Srbija ne blefira i da ukoliko Savet Evrope (SE) prekrši statut i svoje vrednosti, zaista “i ne treba da bude deo takvog licemerja i šarade”.

Ona je ovo izjavila povodom objave poslanice Evropskog parlamenta i stalnog izvestioca za tzv. Kosovo Viole fon Kramon koja je prethodno na društvenoj mreži X napisala da su navodi da će Srbija napustiti SE ukoliko tzv Kosovo bude primljeno u tu organizaciju, blef i dodala da će članice SE same odlučiti koga će prihvatiti.

Brnabić je poručila Fon Kramon da bi trebalo da zna “stvar ili dve o blefiranju i laganju”, pošto kako je rekla, Fon Kramon nije samo blefirala već je i otvoreno lagala o formiranju Zajednice srpskih opština (ZSO), koja je okosnica Briselskog sporazuma.

“Za manje od mesec dana, 19. aprila, obeležićemo jedanaest godina od potpisivanja Briselskog sporazuma. Na tom sporazumu je potpis visokog predstavnika EU – pa, gde je Zajednica srpskih opština”, upitala je Brnabić na društvenoj mreži X u odgovoru post koji je prethodno objavila Fon Kramon.

Brnabić navodi da to ne dovodi u pitanje kredibilitet Prištine, u koji kaže da Srbija nikada nije verovala već ozbiljno podriva kredibilitet EU.

“Konačno – šta govori protiv članstva Kosova u SE? Lako. Ono što je najvažnije – činjenica da je, u skladu sa međunarodnim pravom, Poveljom UN i Rezolucijom SB UN 1244, Kosovo i Metohija Autonomna pokrajina Srbije, a ne “evropska država”, navodi Brnabić.

Predsednica skupštine dodaje da je pored toga, činjenica i da su evropski (i drugi) partneri Srbije u više navrata, javno i sasvim eksplicitno istakli da je formiranje ZSO apsolutni preduslov za bilo kakvu dalju diskusiju o pristupu tzv. Kosova SE ili bilo kom drugom sličnom pitanju.

“Da li su naši evropski partneri (i drugi) lagali”, upitala je na kraju objave Brnabić.

2 COMMENTS

  1. Haaaa,lagali su naravno,lažu i dan danas.
    Nejasna je srpska politika koja ne stavi tačku na sve.
    Vučić je uvek govorio da je Merkelova i Makron njegovi prijatelji.
    Dali gospodin Vučić zaista zna ko su mu prijatelji??

  2. SRBIJA POLAKO ALI SIGURNO IDE U EU! ŽIVELA EVROPA! ŽIVELA AMERIKA! ŽIVELA SRBIJA, EVROPSKA NATO SRBIJA, ŽIVELA EVROPSKA UNIJA SA SRBIJOM U NJOJ. EVROPSKA NATO SRBIJA, KONAČNO SVOJA NA SVOME MEĐU SVOJIMA. ONI KOJI NE VOLE ZAPAD TREBA DA BOJKOTUJU ISTI, TAKO ŠTO ĆE ISTOK PODRŽATI MENJAJUĆI EVRE I DOLARE U RUBLJE I JUANE I TRAŽITI POSAO U rUSIJI I kINI I NARAVNO SEVERNOJ KOREJI. A I SVE OSTALO LOŠE ZAPADNO, MENJATI ZA BOLJE ISTOČNO. I SRBIJI JE NAJBOLJE DA PREĐE NA EVRO. ŠTO ĆE SE U BUDUNOSTI SIGURNO I DOGODITI.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here