Tanjug
Ana Brnabić

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić najavila je da će na sednici Kriznog štaba za borbu protiv koronavirusa, koji je zakazan za ponedeljak biti uvedene nove epidemiološke mere.

– To će biti mere koje su u skladu sa onim što smo videli u nekim lokalnim samoupravama, kao što je Novi Pazar, Kragujevac, Užice, Vranje i gledaćemo da to ne budu mere za čitavu teritoriju Srbije, već tamo gde imamo problem. U Beogradu će biti uvedene svakako, jer je više od dve trećine zaraženih i to je uglavnom mlađa populacija – rekla je Brnabić.

Ona je dodala i da će se mere odnositi i na zatvaranje noćnih klubova.

– Verovatno je da će se zatvoriti klubovi, videćemo za restorane. Ekonomija mora da nastavi da radi, restorani, klubovi jesu ekonomija, od budžeta države se plaćaju penzije. Svakako neće biti više onoliko restriktivnih mera i zatvaranja kao što je bilo – objasnila je premijerka.

Mere koje će biti predložene na sutrašnjoj sednici kriznog štaba su – ograničenje rada noćnih klubova, odlaganje proslava matura i zabrana okupljanja više od 100 ljudi u zatvorenom prostoru.

Brnabić je rekla i da se njene kolege koje su zaražene koronavirusom osećaju dobro i da među njima nema novih slučajeva oboljevanja.

3 COMMENTS

  1. Ипак, пензионере треба поново у притвор, избори прошли а они опет почели много да шврљају по ноћним клубовима, а и новце брате много троше уместо да дају барем још једном 10% за спас државе

  2. Шта нам је ово требало??’ Лепо смо могли да играмо тенис, грлимо се, по дискотекама, славимо купљену победу на изборима… Уместо тениса, фудбала, културе… сад поново у изолацију!? Боље некултурни него болесни??? Шта нас је ово снашло после избора. Далеко су следећи избори, кад ћемо добити нових 100 евра.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here