Tanjug
Ana Brnabić

Premijerka Ana Brnabić izjavila je danas da Srbija po pitanju vakcine protiv virusa korona želi da pomogne i zemljama u okruženju, podsećajući da su predsednik Aleksandar Vučić i premijer Severne Makedonije Zoran Zaev dogovorili da Srbija toj zemlji pomogne sa 8.000 doza.

Brnabić je na TV Hepi kazala da je Vladi Srbije zadatak za pomoć zemljama u regionu dao predsednik Vučić sa obrazloženjem da, ako se naši građani vakcinišu, a naš komšiluk nema vakcinu i nije srećan, ne možemo ni mi da napredujemo.

Izrazila je uverenje da će vakcina iz EU doći ne samo u Srbiju, nego na čitav Balkan, podsećajući koliko je teška situacija za borbu za vakcine.

Ističe da Srbija pomaže i registraciju vakcina u Severnoj Makedoniji, a toj susednoj zemlji je ponuđeno i da lekari iz crvene zone dođu u Srbiju i kod nas se vakcinišu.

Kada je reč o Albaniji, Brnabić kaže da je premijer te zemlje kazao da su dobili 975 vakcina, što znači upola manji broj ljudi koji može da se vakciniše i to čak i ne precizirajući tačno od koje zemlje, već je naveo da je od neke zemlje članice EU.

– Ogromna je borba za vakcine, problem može da bude, nije pitanje samo kupiti i dopremiti vakcinu, potrebna je registracija, plan vakcinacije… – kazala je Brnabić.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here