Ana Brnabić

Premijerka Ana Brnabić izjavila je danas da Vlada Srbije realizuje sve što je dogovoreno sa poljoprivrednicima, odnosno, da im je omogućena kupovina goriva po maksimalnoj ceni od 179 dinara i da mogu da kupe odjednom 400 litara.

– Sve o čemu smo razgovarali, mi smo trenutno pokrenuli – rekla je premijerka za TV Pink.

Ona je rekla da je vlada u četvrtak usvojila zaključak da poljoprivrednici mogu da sipaju na pumpama 400 litara goriva, a ne kao do sada, dva puta po 60 litara.

Cena dizela je 179 dinara, u stvari 129 dinara kada se izvrši refakcija, naglasila je Brnabićeva. Podsetila je da je u sredu održan prvi sastanak radne grupe koja treba da omogući slobodno tržište i uredi trgovanje na berzi.

“Da i individualna poljoprivredna gazdinstva mogu sama da učestvuju na tržištu, da mogu da prodaju svoju robu preko fjučersa i imaju bolju cenu. Da ne zavise od monopolista i kartelista. Taj sastanak radne grupe prošao je baš dobro i ja sam u kontaktu sa svima njima. Svi su zadovoljni. Sve što je Vlada Srbije obećala, sve će i ispuniti”, navela je premijerka.

1 COMMENT

  1. Zamolila bi vas da objavite jedan tekst o premijeru Srbije Slobodanu Jovanovicu koji je preminuo davne 1958. godine. On je bio toliko postovan da i dan danas na zgradi u kojoj je stanovao stoji ploca sa njegovim imenom i titulom koju je nosio. Samo da se podsetimo kakvi ljudi treba da budu na takvoj poziciji.
    Ime trenutnog premijera je Bruka i Sramota. Srbija ovo nije zasluzila

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here