Tanjug
Ana Brnabić

Premijerka Ana Brnabić rekla je danas da se primenjuju dupli standardi u međunarodnim odnosima prema teritorijalnim sporovima i navela primer Kipra i KiM koje je nemačko Ministarstvo spoljnih poslova tretira na različite načine.

– Nemačko Ministarstvo spoljlnih poslova je reklo da rešenje dve Nemačke nije opcija za Kipar, nego je jedino rešenje kroz UN i poštovanje relevantnih rezolucija UN. Dakle, dve države nije opcija za Kipar, a kada govore o Srbiji to je valjda jedina opcija i nije opcija poštovanje rezilucija UN. Ali takva je realnost i mi moramo da radimo u tim okvirima, da očuvamo Srbiju i predsednik Vučić radi na tome – rekla je premijerka za TV Pink.

Objasnila je da se mora raditi na ekonomskom jačanju Srbije paralelno sa zaštitom nacionalnih interesa u političkoj sferi.

– Politički morate da štitite interese našeg naroda, uključujući KiM, ali s druge strane morate i dalje da gradite mostove sa onima koji kažu da za Kipar rezolucija UN važi, a na Srbiju nikako ne sme da se primeni – primetila je premijerka Brnabić.

4 COMMENTS

  1. Неће никад ни да важе! 50 година су Срби певали Интернационалу по целом свету, провоцирајући напредне економије…. И данас чувате на Дедињу лешину Аустро-Угарског хохшталера, вашег светитеља Тита. Шашавим народима ни Бог није од помоћи. За лудаке не важе ни резолуције УН. То српски Хрвати неће да вам објасне, шаљу вас у Цркву да се молите поповима за помоћ.

  2. Фантастично нешто се десило у историји народа ове планете. Председник Србије ради на очувању Србије, дистрибуцијом српских икона кад иде у билатералне посете.

  3. Kada bi se Srbija i njeno rukovodstvo svuda do sada pozivala na rezoluciju 1244 ove svetske siledzije bi morale da je postuju.

    • Ма јок бре! Видиш шта раде будале од наших политичара. Муче цео народ чекајући да им Шиптари и Усташе уложе молбе за обнову братства-јединства.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here