Tanjug
Ana Brnabić i Tereza Mej

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić izjavila je danas u Poznanju da je s britanskom premijerkom Terezom Mej razgovarala o taksama koje je Priština uvela na proizvode iz centralne Srbije i da joj je premijerka prenela da će kosovskog premijera Ramuša Haradinaja pozvati da ih ukine.

– Poželela sam joj veliku sreću u tom razgovoru. Nadam se da će ona možda imati neki uticaj da se Ramuš Haradinaj urazumi. Nemam velika očekivanja, ali nadam se da će neko uspeti da mu objasni da takse, pre svega, štete Albancima na Kosovu i Metohiji – rekla je Brnabićeva novinarima.

Ona je dodala da su od uvođenja taksi maloprodajne cene porasle za 5,3 odsto i da je njihov trgovinski deficit porastao za 6,4 odsto.

– Razumem da je to jedan populizam koji je Haradinaju doneo u kratkom roku veliku popularnost, ali oni vode sebe u samoizolaciju. Nisam srećna zbog toga, jer tako štete celom regionu – kazala je Brnabićeva.

Premijerka je navela da je s Terezom Mej razgovarala i o odnosima Srbije i Velike Britanije, navodeći da joj je Mejova prenela da je sve veći broj britanskih investitora zainteresovan za ulaganje u Srbiju, zbog čega je danas, kaže, bilo reči i o trgovinskom sporazumu između dveju zemalja.

2 KOMENTARA

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime