MN PRESS/foto: Nebojša Paraušić

Kapitenka Srbije Jelena Bruks izjavila je da je tim protiv Kanade pokazao da je jak i da u Tokio nije došao da prođe kroz Olimpijske igre.

Košarkašice Srbije na startu OI pobedile su Kanadu 72:68 posle velike borbe, iako su u većem delu meča imale prednost.

– Na kraju smo se izvukle. Na svakom takmičenju naša prva utakmica je pola-pola. Nismo opuštene da igramo našu igru, stegnute smo i napravimo mnogo više grešaka nego što treba. Cilj nam je bio da nemamo mnogo izgubljenih lopti, mi smo imali ogroman broj. To je držalo Kanadu u životu, na kraju smo pokazali da smo jaki i da smo da nismo došle da prođemo kroz OI, već da se borimo do samog kraja – rekla je Bruks srpskim novinarima u Tokiju.

Bruks kaže da je očekivala ovakav meč protiv Kanađanki.

– Znali smo ko je Kanada, šta su nam radili u Riju, video se nedostatak prijateljskih utakmica posle Evropskog prvenstva od sada. Ovde su nam sve prijateljske utakmice otkazane, mogli smo samo između sebe da igramo, a to nije isto. Ali uspele smo da zajednički pobedimo ovu utakmicu i da možemo da se pripemimo za dalje – rekla je Bruks.

Košarkašica Ana Dabović kaže da joj je drago što se nije ponovio scenario iz Rija kada su košarkašice od istog rivala izgubile, iako su vodile 18 razlike.

– Bio je cilj da nemamo mnogo izgubljenih lopti, ali to nismo ispoštovale. Mnogo je teško igrati protiv Kanade, drago mi je da smo ih pobedile. Odgreagovale smo dobro u drugom poluvremenu, smanjile broj izgubljenih. Znamo da su nezgodna ekipa, da se bore, da ne odustaju. Na kraju je najvažnija pobeda – rekala je Dabović, koja je dodala da su energija i atmosfera u timu bile ključne u ovom meču.

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime