Kapitenka ženske košarkaške reprezentacije Srbije Jelena Bruks kaže da je tim odradio veliki posao na pripremama za predstojeće Evropsko prvenstvo u Španiji.

Evrobasket će se održati od 17. do 27. juna u Francuskoj i Španiji, a srpske košarkašice će igrati u grupi B u Valensiji protiv Italije, Crne Gore i Grčke.

Pripreme ulaze u završnu fazu, sledećeg ponedeljka košarkašice bi trebalo da krenu put Španije.

– Neke devojke su krenule pripreme još 15. aprila… Na Zlatiboru je uvek izuzetno naporno, tamo je deo priprema koji sve najmanje volimo, ali opet nam i prija, jer smo na planini. Koliko god da radimo na fizičkoj spremi, posle Zlatibora se bolje osećamo. Odrađen je veliki posao, iako nismo imale mnogo vremena od trenutka kada smo se sve skupile. Znale samo da nas čeka pakleno leto, ostaje nam još nekoliko dana da se spremimo, pa da se pakujemo za Španiju – reka je Bruks za sajt KSS-a.

Pobednici četiri grupa plasiraće se u četvrtfinale, dok će drugoplasirane i trećeplasirane selekcije iz svake grupe u doigravanje za plasman među osam najboljih.

– Pratile smo sve te ekipe u pripremnom delu, to su rivali za poštovanje. Idemo utakmicu po utakmicu i treba da se koncentrišemo na naš posao, kada smo koncentrisane na ono što se traži od nas i što je naša najjača strana, onda nema problema. To ćemo se potruditi da uradimo i to je uvek donosilo rezultate. Ostaje da radimo na greškama koje smo imale i da na EP odemo spremne. Idemo polako, prvo da prođemo grupu, pa ćemo videti za dalje – zaključila je Bruks.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here