EPA-EFE/PETER FOLEY

Veliki rok umetnik Brus Springstin svoj novi studijski album “Letter To You” izdavača iz Njujorka – “Columbia Records” objaviće 23. oktobra, saopštila je diskografska kuća za Srbiju i ceo region – “MenArt”.

Muzičar koga mnogi zovu “The Boš” novi CD je snimio sa grupom “E Street Band”, sa kojom je poslednji put nastupao tokom uspešne “The River” turneje iz 2016. godine.

Produktivni Springstin će time obeležiti značajan jubilej – novi materijal je njegov čak 20. studijski album, ovog puta sa 12 novih pesama, veoma prepoznatljivog zvuka stare škole rokenrola.

Uz nove pesme, na albumu su i tri nikad ranije objavljene numere iz sedamdesetih godina: “Janey Needs a Shooter,” “If I Was the Priest,” i “Song for Orphans.”

Verovali ili ne, ceo album je snimljen za samo pet dana u kućnom studiju velikog Boš-a u Nju Džersiju, u produkciji samog kantautora.

Kao najava izlaska albuma, izašao je spot za naslovnu kompoziciju “Letter To You”.

“Volim emotivnu prirodu koju ima “Letter To You”, i volim zvuk E Street Banda koji svira sve uživo u studiju, i to na način na koji nikad pre nismo radili i bez nasnimavanja”, pruža prve utiske Springstin javnosti.

“Album smo uradili za samo pet dana i ispalo je da je to jedno od najvećih iskustva snimanja koje sam ikada doživeo”, pojasnio je autor ogromnih hitova “Born in the USA”, “Human Touć” ili “Born to Run”.

Slavnom pevaču, gitaristi, kompozitoru i aranžeru, na ovom albumu pridružili su se: Roy Bittan, Nils Lofgren, Patti Scialfa, Garry Tallent, Stevie Van Zandt, Max Weinberg, Charlie Giordano i Jake Clemons.

The Boš je veoma popularan i zbog uvek izuzetno unosnih svetskih turneja koje svaki sledeći put obaraju rekorde u isplativosti, za neumornog rokera koji se nikada ne gasi.

Autor je i primenjene muzike za filmove, TV serije, šou programe, reklame, i okvirno njegove kompozicije se mogu naći u više od 300 ostvarenja malog i velikog ekrana, za nekoliko decenija karijere.

Od poznatijih filmova njegove pesme su osvajale bioskopske hitove: singl “Streets of Philadelphia” za film “Filadelfija” (Tom Henks, Denzel Vošington), “Secret Garden” za ostvarenje “Džeri Megvajer” (Tom Kruz, Rene Zelveger), kao i za filmove – “Rvač” (Miki Rurk), “Čuvar prelaza” Šona Pena (Džek Nikolson), “Savršena oluja” (Džordž Kluni, Mark Valberg) i mnogi drugi, iz hiper produkcije vrednog autora.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here