EPA-EFE/TIMM SCHAMBERGER
Tejlor Hokins

Muzički svet zatečen je tragičnom vešću o smrti Tejlora Hokinsa (50) koji je od 1997. član „Fu Fajtersa“, jednog od najvećih rok sastava na svetu.

Iznenađenje je veće zbog činjenice da se bend nalazi na turneji po Južnoj Americi i da je u petak uveče trebalo da nastupe u Bogoti, glavnom gradu Kolumbije, a u subotu u Sao Paolu u Brazilu.

Festival „Esterio piknik“ koji se održava u Bogoti objavio je sinoć da „Fu Fajtersi“ neće svirati zbog „ozbiljnog medicinskog problema“, bez drugih detalja. Samo nekoliko sati kasnije usledila je objava o tragičnog i preranoj smrti Tejlora Hokinsa.

Njegovo telo pronađeno je u sobi hotela „Kaza Medina“ u Bogoti u koji je bend bio smešten i za sada nema informacija o uzroku smrti.

Tejlor Hokins je drugi bubnjar „Fu Fajtersa“, zamenio je Vilijama Goldsmita, koji je u bendu svirao prve dve godine, od 1995. do 1997.

„Fu Fajterse“ je osnovao Dejvid Grol, koji se proslavio kao bubnjar „Nirvane“, ali u svom bendu peva i svira gitaru.

Hokins, koji je počeo kao bubnjar Alanis Moriset, govorio je da je imao veliku tremu na audiciji za „Fajterse“ budući da ga je procenjivao jedan od najboljih bubnjara na svetu.

Grol i Hokins imali su običaj da na koncertima povremeno zamene uloge, pa je Hokins pevao, a Grol svirao bubnjeve.

Brojni muzičari izražavaju žaljenje i nevericu zbog neočekivane smrti Tejlora Hokinsa, iza kojeg su ostali supruga i troje dece.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here