“Budućnost Srbije se nalazi u ujedinjenoj Evropi”

Vestionline, Tanjug
5
Tanjug
NATO agresiju brani skandaloznim teorijama: Tomas Šib

Nemački ambasador u Beogradu Tomas Šib priredio je večeras prijem povodom Dana ujedinjenja te zemlje, kome su prisustvovale mnoge zvanice, predstavnici diplomatskog kora, najviši srpski zvaničnici, uključujući predsednika Srbije Aleksandra Vučića i premijerku Anu Brnabić.

– Dozvolite da citiram kancelarku Merkel, koja je rekla da će Evropa biti istinski ujedinjena samo kada sve zemlje na Zapadnom Balkanu postanu članice EU. Budućnost Srbije se nalazi u ujedinjenoj Evropi – rekao je Šib na srpskom jeziku, ističući da Srbija može da računa na podršku Nemačke.

Šib je potom na engleskom jeziku naglasio da na teškom putu ka članstvu u EU, Nemačka ceni dosadašnje napore Srbije i ohrabruje njenu posvećenost tom cilju.

On je ukazao na odlične bilateralne odnose Srbije i Nemačke, nedavne susrete najviših zvaničnika i najavio skori dolazak nemačkog ministra ekonomije Petera Altmajera u Srbiju, zajedno sa privrednicima.

Ambasador je podsetio na istorijski značaj pada Berlinskog zida i ujedinjenja Nemačke.

– Svestan sam da su na Zapadnom Balkanu sećaja ljudi na političke događaje pre par decenija različita od onih u Nemačkoj. Kad je Nemačka ponovo ujedinjena, Jugoslavija se raspala i region još uvek živi sa posledicama – rekao je ambasador.

U Nemackoj se 3. oktobar obeležava kao Dan ujedinjenja, dan kada su se 1990. ujedinile Istočna i Zapadna Nemačka, posle rušenja Berlinskog zida.

5 COMMENTS

  1. TO JE HITLEROVA ZAMISAO KOJU NEMCI DANAS SPROVODE, A LUDI SRBI NIKAKO DA SE OPAMETE I SVATE DA NAM NEMCI NIKAD NISU BILI PRIJATELJI.

  2. Herrn ambasadore Schieb, Bundeskancelarka
    Ángela Merkel je jasno i glasno izjavila
    da Srbija mora priznati Kosmet kao drzavu
    ako zeli u EU. Nedavno je neizmicmo Brnabic bila u posjeti kod vas kao predsjednik Vucic,
    i nista se nije novo gogodilo. Staje sada vec
    ste ubedili Srpsku vladu. Vi ste se ujedinili
    a Srpski narod hocete da razjedinite, ni slucajno.

  3. Evo nama prijatelja.Blago nama s ovakvima.A naša vlast:čemu se klanja-svojoj propasti.Ujedinjena Nemačka=raskomadana Srbija.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here