Legendarni golman Juventusa Đanluiđi Bufon izjavio je da je srećan što je osvojio 10. šampionsku titulu u Italiji i posebno naglasio da je ponosan jer je “položio sopstveni test” imajući u vidu da nije bio prvi čuvar mreže.

– Bilo mi je bitno da završimo ovu priču, u suprotnom bih imao osećaj da posao nije završen. Imao sam cilj da dođem do 10. skudeta, pošto su nam dva ukradena – rekao je Bufon i aludirao na aferu Kalčopoli, kada su Juventusu otete titule zbog nameštanja mečeva, a tim izbačen u drugu ligu.

Bufon je minule sezone bio rezerva Vojćehu Šćesnom, branio je samo na osam utakmica u Seriji A, dovoljno da sa ukupno 648 nastupa obori rekord Paola Maldinja.

– Uspeo sam, nije bilo lako adaptirati se tako brzo. Raduje me taj rekord, a posebno sam ponosan jer sam testirao sebe pozicijom drugog golmana. Nikada nisam voleo arogantne ljude, a ovaj dugi boravak na klupi bio je test za mene da vidim da li sam i ja takav. Na sreću, dokazao sam sebi da nisam – rekao je 42-godišnji čuvar mreže, koji se i dalje nada da će do kraja karijeri osvojiti Ligu šampiona, nakon tri izgubljena finala.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here