Ministarstvo odbrane Srbije
S-400 u Batajnici

“Ministar odbrane Bugarske Krasimir Karakačanov trebalo je da obavesti NATO o planovima da će dati dozvolu Rusiji da transportuje S-400 u Srbiju preko Bugarske”, izjavio je bivši ministar odbrane Bugarske Nikolaj Nenčev.

On je rekao da žali, jer pravila Alijanse ne predviđaju takve obaveze. Prema njegovom mišljenju, aktuelni ministar nije raspolagao svim detaljima o prevozu ruskog sistema – koliko dugo će se sistemi nalaziti u Srbiji i za šta će se biti upotrebljeni.

– Da sam ja bio na mestu ministra Karakačanova, definitivno bih tražio više informacija o letu. I bar bih obavestio naše partnere o tome – rekao je Nenčev za kanal „TV plus“.

Nenčev je takođe podsetio da on nije dao dozvolu ruskim avionima da prelete njegovu zemlju na putu za Siriju, kada je bio na čelu Ministarstva odbrane Bugarske.

– Bilo je pretnji, ali avioni ipak nisu preleteli – dodao je on, prenosi “Sputnjik”.

Bivši ministar odbrane smatra da, ako S-400 ostanu u Srbiji, to će prouzrokovati ozbiljnu neravnotežu u regionu. Takođe je istakao da nema informacija o tome da će Srbija dobiti sisteme S-400, tako da ga to pitanje zasad ne uznemirava.

Nenčev je ocenio da Srbija blefira NATO sa S-400.

– Aleksandar Vučić je to činio više puta, dobio je nekoliko aviona besplatno – MiG-29 i dodatno oružje, tako da će on do poslednjeg dana koketirati sa Putinom, jer mu je potreban faktor koji bi u jednom ili drugom obliku održavao neku ravnotežu u regionu. Štaviše, mi spremno očekujemo ulazak Severne Makedonije i dela balkanskih zemalja u NATO i EU – zaključio je Nenčev.

2 COMMENTS

  1. Ko ste vi, uopste? Sa Hitlerom, sa Breznjevom, sada sa amerima…Ko je sledeci za kim cete na slepo ici?

  2. I STA VAS JE BRIGA OD KOGA CE SRBIJA STA CE KUPITI I OD KOJE ZEMLJE SIGURNO SRBIJI NE INTERSUJE KOJA ZEMLJA STA KUPUJE I OD KOGA KUPUJE NEGO STE VI POD PRITISKOM AMERA KAUBOJA

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here