EPA-EFE
Karlos Alkaras

Grigor Dimitrov, bugarski teniser poznat po poređenju sa stilom igre Rodžera Federera, pobedio je naslednika Rafaela Nadala, mladog Karlosa Alkarasa, u dva seta u polufinalu turnira u Majamiju.

Dimitrov je meč rešio u neverovatnom stilu za manje od stotinu minuta igre sa 6:2, 6:4.

– Učinio je da se osećam kao da ponovo imam 13 godina. Ne sećam se da je iko učinio da se osećam ovako. Dugo se tako nešto nije dogodilo. Nisam znao šta da radim. Tražio sam rešenja ali mi on nije dao. Osećao sam neverovatnu frustraciju – naveo je Alkaras.

Dimitrov je odigrao perfektan meč, upisao je čak 24 direktna poena čime je postavio pravi parametar za igru protiv 12 godina mlađeg Španca.

– Često je genijalnost u jednostavnosti. Znao sam da moram da budem agresivniji, da ja vodim poene. Jako je teško to uraditi protiv njega – objasnio je Dimitrov.

Mogao je i brže da pobedi jer je vodio sa 4:1, uspeo je Alkaras da se trgne, ali je to bilo kratkog daha.

Alkaras ima tri pobede u pet mečeva protiv Dimitrova, ali sada i dva uzastopna poraza.

– Meni se dopada njegova igra, čini mi se ponekad da smo veoma slični, kao da igram protiv ogledala. Zato i znam koji će biti njegov sledeći potez. Naši mečevi su kao igra mačke i miša, da bismo videli ko će prvi da napadne. Uveren sam da se on slično oseća. S obzirom koliko je mlad, najkompletniji je teniser – ističe Bugarin.

Ako savlada Aleksandra Zvereva u polufinalu, Dimitrov će se posle šest godina vratiti u prvih deset na svetu. Nemac mu je mnogo teži rival jer ga je savladao samo jednom u osam mečeva, i to u prvom dvoboju, pre cele decenije u Bazelu.

Dimitrov ima čak 19 pobeda u 2024, a sezonu je počeo titulom u Brizbejnu. Povratak ka vrhu je počeo jesenas u Šangaju gde je dogurao do polufinala. Tada je bio 19. na svetu. Usledilo je finale u Parizu i poraz od Novaka Đokovića, a u ovoj godini nastavlja pohod.

Zbog ovog poraza, Alkaras bi mogao da izgubi drugo mesto na svetu. Ako Janik Siner osvoji titulu, smeniće ga sa te pozicije.

U drugom polufinalu se večeras sastaju Danil Medvedev i Janik Siner.

1 COMMENT

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here